avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil vandut cu chitanta de mana de catre mostenitori ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil vandut cu chitanta de mana de catre mostenitori inainte de deces

Buna ziua.Bunica cand s-a inbolnavit si pshihic nu s-a mai putut lua in considerare, copii dansei au vandut casa parinteasca dar numai cu un contract de mana.Nici dupa moartea bunicii nu a fost legalizata aceasta vanzare.In momentul de fata cel care a cumparat casa vrea sa vanda imobilul.Nici succesiunea nu a fost dezbatuta dupa dansa.Care este cea mai simpla metoda pentru vanzarea acestei case in mod legal?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:26, 17 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Eu nu as fi asa sigur, dar poate gresesc.

In primul rand copii au incheiat un act de prin care au promis instrainarea neavand calitatea de proprietari.

Problema nu ar fi aceasta, ci faptul ca au incheiat contractul in timpul vietii bunicii, ceea ce inseamna ca au promis vanzarea unui bun ce face parte dintr-o mostenire nedeschisa, ei avand calitate de mostenitori legali.

Mie antecontractul mi se pare ca ar contraveni legii si nu produce niciun efect.
Ar trebui dezbatuta succesiunea si apoi in calitate de proprietari , copii sa vanda direct clientului, asta daca exista intelegere.. poate ar exista daca se vor imparti costurile.
Se mai complica lucrurile,unul dintre cumparatori a decedat de fapt copii acesteia vor sa vanda casa sotul decedatului a renuntat (contra unei sume de bani) din partea lui din imobil.
Actul e nul absolut.
Depinde insa ce fel de act s-a incheiat.
In functie de act poate sa fie nul sau nu.
Fara a se analiza actul u se poate trage nicio concluzie clara.

Mostenitorii pot vinde numai dupa decesul propritarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare teren Unchiul meu (fratele bunicii) a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, care la aceea data era proprietatea strabunicii(decedate) ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune oana_skumpik12 oana_skumpik12 buna ziua.bunicul meu a decedat,urmand a fi facuta taxa de succesiune.succesorii sunt cei trei copii ai lui(tatal meu si 2 matusi).dupa taxa de succesiune,toti ... (vezi toată discuția)
Moatenire din teren bla bla bla bla buna ziua.bunicul meu a decedat si lasat prin testament totul bunicii mele ea mai avand doi copii (unchiul meu si tatal meu si el decedat). bunica nu vrea sa ... (vezi toată discuția)