avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal de contraventie regie transport in comun ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal de contraventie regie transport in comun NESEMNAT

Buna seara,
astazi am urcat intr-un mijloc de transport in comun, am pus sacosele si geanta pe un scaun si am cautat biletul in buzunarelul posetei -unde il tin. pe cand m-am intors spre compostor (compostor cu gauri) cineva ma prinde de mana si era controlorul care nu mi-a dat voie sa-l compostez. mi-a cerut Carte de id , i-am dat-o , mi-a luat biletul necompostat si a scris PV pe care am refuzat sa-l semnez. nu mi-a lasat copia PV.
pot contesta in instanta PV nesemnat, deoarece nu am fost de acord? am vreo sansa sa fie anulat?
mai ales ca dupa ce au coborat controlorii au urcat unele persoane care au mers 2 statii pana sa trimita SMS ul pentru bilet.
Exista camere de supraveghere in mijlocul de transport dar nu stiu cat se retin inregistrarile si nu stiu sub ce forma si cand o sa primesc PV ul acasa-asa mia zis controlorul. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Misogina , utilizator 21:45, 28 Aprilie 2015
Nesemnarea PV nu constituie temei legal care sa atraga nulitatea PV
Inregistrarile sunt pastrate in intervalul 2-6 luni
Adevarat a inviat!nnde acord, dar ma gandesc ca acolo este un judecator care pune intrebari , poate am si eu ceva de spus, nu numai agentul constatator-el nu detine adevarul absolut...
Daca detineti motive intemeiate sau martori,aveti dreptul sa formulati plangere contraventioanla impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Succes !
Solicitati drept proba inregistrarea video din mijlocul de transport respectiv. Astfel se va putea constata cat a durat de la urcarea in mijlocul de transport si pana cand ati intentionat sa compostati biletul.
mai putin de 1 minut, daca eram nevoita sa mi cumpar prin SMS PANA SCRIAM SMS ul dura mai mult
nu cred ca e corect sa se napusteasca asa; alta data mi-am luxat degetul ca sa pot apasa in compostor si ce am putut face sa-i dau in judecata, sa ma duc la medicina legala ca mi-am luxat degetul, cine mia platit recuperarea? nu regia de transport in orice caz!

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie nesemnat fara martori si abuziv Cerghizan Cerghizan Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru a stii daca este corect sau nu.... Azi dimineata am venit in Cluj mi-am achizitionat bilet pentru autobuz apoi am ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva regia autonomă de transport Iuli81an Iuli81an Fiind intr-o vizita de 4 zile intr-un oras din provincie la intoarcere spre casa in data de 21 Mai in jurul orelor 10:30 - 11:00 am folosit unul din mijloacele ... (vezi toată discuția)
Amenda stb sms, camere Ionut235 Ionut235 Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu o situatie pe STB. De cativa ani nu mai circul regulat cu stb (am schimbat pe metrou) si nu mai am abonament ... (vezi toată discuția)