avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda STB sms, camere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda STB sms, camere

Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu o situatie pe STB. De cativa ani nu mai circul regulat cu stb (am schimbat pe metrou) si nu mai am abonament permanent. Astazi, pe jos fiind in drum spre metrou (2 statii stb distanta), un troleibuz a deschis usile fix cand treceam prin dreptul lui. Tentat fiind de ploaie, am inchis rapid umbrela si am urcat, fara sa imi fac probleme ca nu am calatorii pe card pentru ca stiam ca se poate plati sms si am si nr lor salvat pentru asta, nu trebuia sa stau sa caut pe site sau pe afise. Urc, scot telefonul, deschid mesageria, moment in care apare o dna controlor cu vesta in spatele meu si imi cere calatoria. Eu binevoitor ii arat ca eram cu degetul pe send, ca acum am urcat. Dumneaei imi raspunde ca nu imi va lua in considerare oricum sms-ul si ca eram pe telefon pe altceva. I-am raspuns ca daca era in spatele meu a vazut clar ca eram pe mesagerie si trimiteam sms-ul. S-a eschivat si nu a mai adus vorba despre asta. Mi-a zis ca pe site scrie clar ca sms-ul trebuie trimis inainte de urcarea in mijlocul de transport (nu am intrat niciodata pe site, aveam nr luat de pe afisele din stb unde nu scrie asa ceva). A incercat cu insistenta sa ma convinga sa platesc amenda de 80 de lei ca sa o evit pe cea de 500, la care eu am insistat ca nu mi se pare nimic normal din ce fac ei (sunt subiectiv, imi dau seama, dar chiar nu mi se pare in regula). Am refuzat sa ma legitimez deoarece nici dna controlor nu mi-a aratat legitimatia, avea doar vesta cu Control. Atunci, mi-a spus ca am fost fotografiat cu camere si voi primi amenda de 500 acasa impreuna cu amenda de la politie pentru refuzul legitimarii. Nervos, am coborat la prima statie fara sa ma uit inapoi.

Intrebarea mea este daca ar trebui sa ma astept sa primesc proces verbal si amenzile acasa (avand in vedere ca nu au datele mele in afara de imaginea pe camere) si daca da, daca am vreo sansa in contestarea lor. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
Ionut235, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut235 , utilizator 20:31, 7 Iulie 2022
Sunt sanse ca amenda sa fie inlocuita cu avertisment. Incercati sa faceti rost de imaginile video care sa probeze ceea ce sustineti.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa/amenda stb Nelu7 Nelu7 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma ajutati cu o consultanta asupra situatiei urmatoare : Am urcat in autobuzul STB, mi-am cautat loc, apoi am trimis sms-ul ... (vezi toată discuția)
Amenda stb fara proces verbal Simona Capraru Simona Capraru Azi la ora 18:55 m-am urcat in autobuzul 300, pana la locatia unde voiam sa ajung sunt mai multe linii de autobu pe care le pot lua din aceeasi statie. Pana am ... (vezi toată discuția)
Cum ne putem apara in fata abuzurilor controlorilor? nicky7d nicky7d De obicei evit sa folosesc RATB (acum STB). Azi am decis insa sa fac o exceptie si sa merg cu tramvaiul o statie. Statia de la care m-am urcat nu avea nici ... (vezi toată discuția)