avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ziua buna! Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ziua buna! Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urma unei ...

Ziua buna!

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urma unei situatii foarte neplacute azi, in urma cu 2 ore, cu 2 controlori STB pe linia tramvaiului 25/8 (de la statia Mall-ului Plaza pana la Afi - unde au coborat; pe bd. Timisoara).
Am urcat in tramvai la Mall Plaza (dansii erau deja in tramvai), eu mi-am vazut de treaba, am scos 2 carduri - unul nominal si unul nenominal - pentru a achita calatoria. Trecandu-le prin fata aparatului, am aflat ca soldul este 0 pe ambele. M-am intors catre scaun - unde avem bagajele printre care si portofelul - sa le pun la loc in portofel si sa achit prin SMS, cand in spatele meu, unul dintre domni mi-a cerut cardurile "sa vada" ce s-a intamplat mi-am spus eu ... caci parea binevoitor si dornic cumva sa ajute - poate nu validasem bine .... - i le-am inmanat , mentionand ca nu mai sunt incarcate, insa platesc cu telefonul - aceasta in timp ce deblocam telefonul sa platesc. Domnul amabil dupa ce verifica cele 2 carduri, se "transforma" si incepe sa ma certe "de ce calatoresc fara sa achit? si, de ce nu m-am oprit sa le incarc?" Ii explic situatia - expusa mai sus - ii subliniez ca nu stiam ca soldul este 0 pe ambele carduri si ca ma pregateam sa achit prin SMS. Imi spune ca trebuia sa platesc prin SMS inainte de a urca si imi da amenda - 500 lei, sau platesc suma de 80 lei pe loc. Il intreb pentru ce? vine si colegul, pornim discutia de la inceput. Intre timp eu nu am mai apucat sa trimit sms - prinsa in discutie iar domnul "binevoitor" trece cardul prin dreptul aparatului de mana (de validat) si imi spune ca mi-a dat amenda .... o sa o primesc acasa. .... Cand am urcat aparatele din tramvai nu erau blocate pe "Control", domnii nu s-au legitimat ... eu nu am vazut nimic - amenda - de orice fel, PV, avertisment -... nimic ... Am spus ca vreau sa contest si mi-a spus ca pot plati 80 lei sau voi primi acasa amenda ... Am refuzat sa platesc si au coborat la statia mall-ului Afi... Cum aflu daca au emis 1 amenda si cum o pot contesta, va rog? sau cum sa procedez mai departe, va rog? ... intre timp am gasit si 1 card cu calatorii pe el .... Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gabrielalivia , utilizator 22:35, 6 Iunie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns! 1 seara cat mai linistita!
Bună seara, cum ați rezolvat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda stb sms, camere Ionut235 Ionut235 Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu o situatie pe STB. De cativa ani nu mai circul regulat cu stb (am schimbat pe metrou) si nu mai am abonament ... (vezi toată discuția)
Contestatie stb anamihai anamihai contestatie stb Buna ziua in data de 26 iulie am circulat pe linia tramvaiului 41 ,Nu circul frecvent cu transportul in comun ,la urcare am vrut sa validez ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda ratb - plata prin sms ictin ictin Buna ziua, Am o mica problema cu o amenda RATB. Sa va povestesc pe scurt situatia. Astazi m-am urcat in autobuz RATB, mijloc de transport pe care il ... (vezi toată discuția)