avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Angajatorul este executat silit iar firma mea a primit ...
Discuție deschisă în Executare silită

Angajatorul este executat silit iar firma mea a primit citatie in calitate de tert poprit

Inainte de toate sper ca am incadrat subiectul in categoria corecta.
Contabila mea , angajata la firma part-time , a luat un imprumut de la o societate bancara, acum ea este executata silit , iar firma mea impreuna cu toate celelalte firme la care ea este angajata , am primit o citatie in calitate de tert poprit pentru validarea popririi. Ce este de facut in aceasta situatie? Cum ma implica pe mine ca firma si ce pot face? Mentionez ca mi s-a cerut trimiterea unei intampinari, lucru pe care il voi face. Dar apoi?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 13:58, 15 Aprilie 2015
Ca si tert poprit nu aveti prea multe de facut.

Singurul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere este sa retineti lunar din salariul contabilei si sa virati sumele catre executorul judecatoresc pana la acoperirea creantei (veti retine lunar din sumele reprezentand salariu, conform legii). Restul salariului il dati contabilei.
Intrebarea mea este daca trebuie neaparat sa fac asta? Nu as putea sa nu ma amestec deloc? Repet, toate celelalte firme la care dansa este contabila, au fost citate, venitul ei la firma mea fiind unul destul de mic. Multumesc.
Da, este obligatia dumnevoastra sa opriti sumele de bani datorate de catre contabila si sa le virati catre executorul judecatoresc. Nu este un drept, este o obligatie.

In cazul in care nu veti opri sumele datorate catre executorul judecatoresc, aceste sume pot fi solicitate direct de la dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire ... nicolas28 nicolas28 Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire , este o datorie de 2500 lei din anul 2005, acest salariat nu detine card si banii de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează poprirea din salariu când se specifică "până la 1/3 din venitul lunar net"? a_camelia a_camelia Conform art 729 alin 1, lit b din Codul Civil salariile pot fi urmarite pana la o treime din venitul lunar net. De ce se specifica termenul \"pana la ... (vezi toată discuția)
Executare tert poprit Joanna77 Joanna77 Buna ziua, societatea la care lucrez a angajat o persoana care datora o suma de bani unei institutii bancare. Am primit instiinatre de poprire pe salariul ... (vezi toată discuția)