avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CHEMARE IN JUDECATA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

CHEMARE IN JUDECATA

Intr-un proces civil cu institutia.
Nu o pot aduce la judecata dupa ce mi-au fost incalcate grav drepturile, conform contractului de munca.
Nu o pot aduce pentru ca dupa Noul CpCivila se merge mai intai pe la Camera de Consiliu ... :
1. Prima oara, in baza dispozitiilor art.200 alin. 3 Cod procedura civila anuleaza cererea de chemare in judecata.
2. A doua oara am raspuns toturor punctelor cerute printr-o Comunicare dar, din nou Camera de Consiliu imi spune : "Respinge cererea de reexaminare a încheierii de anulare din data de ..., formulată de reclamantă, ca neîntemeiată. Definitivă".

Ce este de facut ?
Cum trebuie facuta o cere de Chemare in judecata a unei institutii ca sa si treaca de Camera de Consiliu, astia fiind, parca, niste paznici ai institutiilor si nu sa imparta drepatea.
Pentru ca la mine, s-a judecat FORMA, eventual, iar FONDUL cred ca nici nu s-a citit.
In acest mod salariatul este demoralizat, sa priceapa clar ca institutia "ARE DREPTATE" si sa mai stea ... in banca lui, da ?
Multumesc de raspuns
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:16, 17 Aprilie 2015
Daca cererea adresata instantei nu intruneste toate elementele prevazute in art.200 cod procedura civila, acesta se va respinge.

Daca ati formulat de 2 ori cererea si de 2 ori v-a fost respinsa pe aceleasi elemente, atunci este clar, ca va trebui sa apelati la un avocat care sa va redacteze cererea tinanad cont de toate prevederile art.200 cod procedura civila. Probabil anumite elemente prevazute de lege, dvs. nu le-ati inteles forma juridica, dandu-le o alta interpretare, care nu este in concordanta cu jurispridenta in materie si practica instantei respective.
Eu consider ca am raspuns tuturor punctelor transmise in "Comunicare" pentru re-examinare.
Astept motivarea desfasurata ...

Dar, se poate reveni cu o noua cerere de chemare in judecata ?

Ti se poate respinge din nou ?
Dupa ce va sta iar cateva luni bune pana la a intra mai inbtai in Camera de consiliu ?!
Este obligatorie intrarea in Camera de consiliu ?

Fata de gravitatea faptelor semnalate este inacceptabil ca dupa 7 luni de zile, un Dosar sa fie respins pe motive formale - probabil niste acte lipsa, vreo semnatura ceva, de genul acesta - acte care s-ar fi putut aduce si in timpul infatisarilor ...
In acest mod, cu comisii / camere de consiliu (?!) niciodata nu mai poti aduce o institutie in instanta !
PUteti sa va judecati cu orice institutie din aceasta tara,problema cu procedura regularizarii cererii de chemare in judecata este ca permite judecatorilor sa anuleze cererile de chemare in judecata pt motive mai mult sau mai putin intemeiate. Trebuie sa ,,multumiti "" autorilor noului cod de procedura pt introducerea acestei proceduri si magistratilor pt modul cum interpreteaza textul legal mentionat de dvs.
Cu privire la acestă situație vă recomand a citi DECIZIA NR,410/2014 a Curții Constituționale referitoare la respingerea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 200 cod de procedură civilă.
Este explicat f. detailat de ce se poate anula o cerere inclusiv cererea de reexaminare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare incheierii ili47 ili47 Buna ziua,prietena mea a depus cerere pt, ajutor public judiciar , la data de 27.sept 2016 pe portal apare respinsa cu drept de reexaminare , Cand primeste ... (vezi toată discuția)
De când se calculeazã termenul dat de instanþã în vederea completãrii cererii? leusan leusan o actiune in pretentii al unui contract de v/c,a carui vinzare s-a facut in 2010, cu executare succesiva pina in 2012 , dar creditorul introduce actiune in ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru Dianaenacheapostol Dianaenacheapostol Buna ziua. Am depus dosarul de divort la judecatorie, iar taxa de timbru mi-a fost calculata eronat (aproape dubla). Ce se mai poate face pt ca bani pt plata ... (vezi toată discuția)