avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... De când se calculeazã termenul dat de instanþã în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

De când se calculeazã termenul dat de instanþã în vederea completãrii cererii?

o actiune in pretentii al unui contract de v/c,a carui vinzare s-a facut in 2010, cu executare succesiva pina in 2012 , dar creditorul introduce actiune in pretentii pe noul cod de procedura civila pe art 1025 -1032 , . Actiunea a fost introdusas pe 25 .03.2013 si nu s-a dat termen pina acum. Acele de zile care se dau creditorului pentru a completcta corect cererea de cind se calculeaza ?De la data introducerii actiunii sau de cand i se trimite adrea creditorului? Cat este perioada ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:21, 6 Mai 2013
10 zile calculate de cand primeste adresa instantei
Si daca nu expediaza in termen ce se intimpla?
Dacă reclamantul nu îşi îndeplineşte obligaţiile dispuse de instanţă în termenul de 10 zile de la comunicarea adresei, cererea de chemare în judecată va fi anulată.

Anularea cererii se dispune prin încheiere, dată în camera de consiliu. Împotriva încheierii de anulare, reclamantul va putea face numai cerere de reexaminare, solicitând motivat să se revină asupra măsurii anulării (art. 200, alin. 4 Cod procedură civilă).

Întrucât nu există judecată asupra fondului, reclamantul poate introduce din nou cererea de chemare în judecată pe rolul instanţei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii - cerere introdusa cf ncpc Irina S. Irina S. Inainte de introducerea cererii de chemare in judecata avand ca obiect pretentii ( suma de bani neplatita conform unui contract de inchiriere. Ordonanta de ... (vezi toată discuția)
Probleme ordonanta de plata crysstianno crysstianno Este pentru prima data cand introduc o ordonanta si am cateva nelamuriri ... as dori sa ma corecteze cineva unde gresesc... -Am trimis somatia de plata cu ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare! celentana celentana Buna! Sunt o mama a unui copil de 9 luni, casatorita de anul trecut cu sotul meu. Datorita unor probleme mai grave ce s-au ivit in scurta noastra ... (vezi toată discuția)