avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate invecinata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate invecinata

Buna ziua. As dori sa stiu ce se poate face in cazul unei proprietati vecine nelocuite, cu proprietar incert, datorita a numeroase vanzari fara acte, ultimul cumparator vizitand proprietatea doar daca gaseste un alt potenial client, proprietatea fiind un adevarat paradis pentru rozatoare si reptile (serpi), riscul fiind cu atat mai mare cu cat am si doi copii minori, 5 si 12 ani. Anul trecut, sfarsitul lunii aprilie si toata luna mai serpii ajungand inclusiv in casa, fiind in perioada de imperechere. Este exclusa varianta discutiei cu proprietarul, nu doar datorita imposibilitatii fizice, cat si a ideii acestuia ca, nefiind proprietar in acte, nu-i poate face nimeni nimic. Va rog, ce pot face? Astept ca in doua saptamani sa ma umplu iar de serpi !
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:35, 16 Aprilie 2015
Proprietatea vecină chiar dacă nu e locuită aparține cuiva. Dreptul de proprietate nu se pierde prin faptul că nu e locuită, sau că vine o dată la 5 ani. Și În zona rurală și în zona urbană există aceste viețuitoare chiar dacă ar fi această proprietate locuită. Nu aveți ce să faceți deoarece nu a apărut nici măcar legea pentru care se făcuse proiect- taxa pe pârloagă-fiind vorba despre amenzi pentru cei ce-și lasă terenul nelucrat.
Singura soluție este folosirea capcanelor sau a soluțiilor chimice specifice. sau un arici. Nu este glumă. Dar să știți- serpii nu sunt periculoși, sunt șerpi de casă-nu sunt gen viperă, etc. Este într-adevăr neplăcut și mai ales pt. copii. dar asta este.
aveti copii? si daca aveti, ce ati face cand s-ar intalni cu aceste "vietuitoare" ?
capcanele sunt o solutie atunci cand vorbim de o aparitie ocazionala, sporadica, nu de ceea ce e aici. De aceea am intrebat, nu se poate face nimic? Aici nu mai e cazul de drepturile omului sau protectia copilului? Primaria, care functioneaza din banii nostrii, nu are nici un rol, decat acela de a incasa banii????
Vă mulțumesc de întrebare-am2 copii și 4 nepoți prin urmare vă înțeleg pe deplin îngrijorarea. Cu privire la șerpișorii care sunt în preajmă, aceștia sunt inofensivi. Sunt cei de casă și care stârpesc șoarecii sau dacă stați pe lângă un râu, cei de apă., care sunt și specie protejată prin lege.
Faptul că aveți șerpi, nu se datorează vecinului, aceștia târându-se peste tot.Probabil că au hrană abundentă (șoricei, broaște, resturi alimentare)
Primăria NU are în atribuțiunile ei , sarcina de a prinde șerpi. Pe de altă parte, gândiți-vă că mai pot apărea păianjeni(aceștia sunt într-adevăr periculoși, șobolani, sau alte viețuitoare, care nu sunt neapărat de la vecin. ci din mediul nostru înconjurător.
Sfat- luați o pereche de arici și lăsați-i să se descurce ei cu șerpii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,mi-a expirat buletinul am fost sa-l refac dar dintr-un ... b67dec b67dec Buna ziua ,mi-a expirat buletinul am fost sa-l refac dar dintr-un anumit motiv nu am primit aviz favorabil din partea celor care m-au verificat respectiv ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa ajut un vecin??? 44axa 44axa detin 2 ap. la etajul 10 in unul locuiesc eu iar al 2-lea este gol. pot sa dau curent din cel gol unui vecin de al meu care sa mutat recent si nu are inca ... (vezi toată discuția)
Am drepturi am in curtea mea? stupina la vecinul de alaturi alanda alanda Buna ziua, Va relatez pe scurt o problema cu care ma confrunt. Sunt proprietara unei case la tara. Casa are curte, gradina de legume si livada. Ca vecin am ... (vezi toată discuția)