avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua ,mi-a expirat buletinul am fost sa-l refac ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua ,mi-a expirat buletinul am fost sa-l refac dar dintr-un ...

Buna ziua ,mi-a expirat buletinul am fost sa-l refac dar dintr-un anumit motiv nu am primit aviz favorabil din partea celor care m-au verificat respectiv politia pe motivul ca nu locuiesc la adresa respectiva intreband un vecin senil care nu ma cunoaste. Acum intervine adevarata problema cu care ma confrunt :
Prima data mi-am depus actele pentru un nou buletin aratind persoanei de la evidenta populatiei toate actele necesare adica contractul casei ,hotararea de divort definitiva de pe urma careia am ramas in grija mamei dupa divort precum si actele imobilului unde locuiesc proprietar fiind mama care din pacate a decedat de 10 ani eu nefacand succesiunea la imobil.Domnul de la evidenta populatiei mi-a luat actele si a dispus o verificare de catre agentul de politie din sectorul meu. Intreband un vecin care din pacate este senil nu a putut sa confirme ca eu locuiesc la adresa respectiva (locuiesc de 45 de ani la acesta adresa) si am primit aviz negativ.
Dupa ce am aflat ca am primit aviz negativ mi-am depus din nou actele iar doamna, altcineva decat cel care mi-a primit actele prima data mi-a comunicat ca nu-mi poate oferi un nou buletin decat o carte provizorie deoarece nu am facut succesiunea la imobil. Acum intreb si eu de ce prima data cand am depus actele domnul respectiv nu mi-a zis nimic de cartea provizorie iar doamna nu a vrut nici in ruptul capului sa-mi faca un nou buletin? Exista vreo posibilitate de a-mi face un nou buletin fara sa fac dovada succesiunii eu fiind unicul mostenitor? Mentionez ca de 10 ani impozitul la casa este platit pe numele defunctei ,sunt cu plata impozitului la zi ma gandesc ca daca fac succesiunea ma pun sa platesc impozitul din urma ca nu mai inteleg nimic!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 30 Decembrie 2020
Buna ziua,
Fata sa faceti succesiunea nu aveti cum sa dovediti existanta spatiului unde locuiti.
Dovada ca locuiti in acel spatiu nu se face prin martori ci prin acte: contract de inchieirere, contract de comodat, hotarare judecatoreasca sau act de proprietate,
Nu aveti cum sa produceti un astfel de document, fara sa faceti succesiunea de pe urma mamei.
Nu aveti cum sa dovediti ca sunteti unicul mostenitor si nici nu puteti dovedi ca ati acceptat succesiunea.
Mergeti la notar, faceti succesiunea si apoi vi se elibereaza buletinul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru eliberare vi se solicita, printre altele, documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu și, după caz, cel cu care se face dovada adresei de reședință, original și copie.

In cazul in care nu prezentati asa ceva, vi se poate elibera o carte de identitate provizorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu simonutza10 simonutza10 Va comunic ca am C.I. expirata de vreo 2 saptamani, ieri am fost la Evidenta populatiei pt a ma interesa ce acte imi trebuie ca sa imi fac CI. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin dupa casatorie - gazda la care vom locui nu e inca proprietar (succesiune) mfb mfb Buna ziua, as avea nevoie cat mai repede de o solutie - cum sa imi innoiesc buletinul - in situatia urmatoare: - m-am casatorit si am luat numele sotiei, ... (vezi toată discuția)