avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare viata

Buna ziua,
Am o asigurare de viata cu acumulare de capital la Metropolitan Life. Banii aferenti politei se trageau automat din cont. de cateva luni am observant ca nu se mai trag bani cu toate ca erau destui in cont . am sunat si mi s-a spus ca polita a fost oprita pe motiv de neplata , insistand au recunoscut ca tragerea banilor nu s-a facut din cauza unor erori de system interne lor, si ca daca vreau sa o reactivez trebuie sa platesc din urma.
intrebarea este daca pot sa cer vreo despagubire sau macar reistituirea politei fara plata din urma ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 10:18, 16 Aprilie 2015
Pentru repunerea in vigoare a politei de asigurare trebuiesc platite ratele restante. Chiar daca ati optat pt plata directa din cont, aveati dreptul dar si obligatia sa verificati daca platile au fost efectuate la data scadentei.Ma indoiesc de faptul ca in contractul dv este stipulata clauza ca puteti pretinde despagubire pentru neplata la termen a primelor scadente. Puteti cere rascumpararea politei de asigurare pentru primele achitate pana la aceasta data, dar, atentie , conform contractului valoarea de rascumparare nu este egala cu valoarea primelor platite pana la aceasta data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rascumparare polita asigurere inainte de maturitate olf olf Buna ziua, Vreau sa-mi rascumpar o polita de asigurare de viata dupa 14 ani, deoarece nu sunt multumita de sumele acumulate pana acum si de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract asigurare de viata ady.alex ady.alex Am si eu o nelamurire. Am incheiat o polita de asigurare de viata cu KD life. In momentul incheierii politei mi s-a spus ca dupa 2 ani pot rezilia contractul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa rascumpar polita de asigurare, dar nu stiu cum Mia3 Mia3 Mi-am facut o asigurare cu acumulare de capital pe 20 de ani in 2008, cand am platit prima de 2000 lei, in anii urmatori n-am mai platit, asteptand sa treaca ... (vezi toată discuția)