avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... popriea conturilor de banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

popriea conturilor de banca

Buna ziua.Sunt pensionat temporar de boala si m-i s-a poprit contul de catre banca la cererea executorului, cont in care intra numai pensia. A fost porit si contul sotiei unde intra lunar alocatia fetitei si atat. Raspunsul bancii la intrebarea mea ca de ce a poprit aceste sume contrar art. 728 din Cod Procedura Civila a fost ca asa trebuie sa faca conform procedurii fiscale. In instiintarea de poprire primita acasa de la executor scrie de art. 728 CPV. Banuiesc ca aceleasi scrisori le-a trimis si la banca .Intrebarea mea e:in privinta popririi , bancile nu trebuie sa respecte si prevederile codului de procedura civila alaturi de cel de procedura fiscala. Banca a spus ca trebuie sa ma duc in fiecare luna la ei cu dovada de unde provin banii pentru a debloca sumele. Banca nu vede , pe extrasele de cont de unde provin aceste sume? Sunt perfect de acord sa se popreasca alte sume care intra in aceste conturi.! Eu sunt in pensie temporara tocmai pentru ca ma deplasez ffffff greu,deci sa ma duc la banca in fiecare luna mi-e extrem de dificil! Ce e de facut in situatia mea?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:04, 16 Aprilie 2015
Din punctul meu de vedere pensia , fie ea și temporară este supusă popririi.

Faptul că sunteți pensionat medical nu vă șterge datoriile. Trebuie să vă plătiți datoriile, în limita de 1/3 din venit, Doar ajutorul pentru incapacitate temporară de muncă ( concediul medical ) nu se poprește.
Alocația nu poate fi poprită, în primul rând pentru că aparține copilului și aoi pentru că și legea menționează expres că nu poate fi poprită. Dacă doriți să nu vă deplasați la bancă să o ridicați , puteți cere să vă fie plătită la Poștă. banca nu are cum să vă lase să folosiți cardul bancar cât timp aveți poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire alocatie minor ovidana ovidana Banca, in urma deschiderii procedurii de executare silita, a dispus poprirea pe contul de alocatie al copilului meu, cont care era deschis la o alta ... (vezi toată discuția)
Banca imi ia alocatia copiilor Veronik22 Veronik22 Au trecut 3 ani de cand banca nu m-a mai contactat iar acum m-am trezit ca mi-a pus proprire pe contul in care primesc alocatia copiilor...am inteles ca este ... (vezi toată discuția)
Poprire razvan22 razvan22 pt un venit de 940 lei net cat se popreste de 3 executori..stiu ca 1/2..popririle sunt de la banca si ceilalti 2 de la telefonie...o sa se popreasca 156 lei ... (vezi toată discuția)