avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Suma adeverinta venit PFA norma de venit
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Suma adeverinta venit PFA norma de venit

Buna ziua,

Am pfa pe norma de venit.
In urma cu un an am obtinut un credit auto pe pfa. Pentru demonstrarea venitului am avut nevoie doar de declaratia 392b si de registrul de incasari si plati (care este intocmit de mine, nu inteleg cum poate fi dovada de venit - oricine poate minti in propriile documente/declaratii).
Acum, pentru un card de credit la ING, imi cer adeverinta de venit de la anaf.
Intrebarea mea este daca pe adeverinta de venit anaf-ul imi va trece ca venit ceea ce am declarat eu in 392b? Sau imi va trece norma de venit?
Ca daca imi va trece norma de venit, nu ma va ajuta cu nimic.
Pe de alta parte, ma gandesc ca daca imi trece ce am declarat in 392b, atunci oricine ar putea obtine orice credit deoarece sumele din 392b sunt declarate de mine, oricine ar putea minti si ar putea declara un venit de 10 ori mai mare decat cel real (in limita trecerii la sistem real, desigur).

Multumesc anticipat pentru raspuns!

P.S. Cred ca e categoria/sectiunea potrivita pentru intrebarea mea, nu am gasit altceva mai apropiat... Daca nu e locul potrivit, va rog daca puteti sa ma indrumati catre alta categorie/sectiune de pe forum. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2015
MrCroft, utilizator
Cel mai recent răspuns: MrCroft , utilizator 00:42, 12 Mai 2015
Daca ati spus ca sunteti pfa impozitat pe norma de venit, prezentati acolo la banca decizia de impunere primita de la finante unde sunt defalcate platile care trebuie sa le faceti in timpul anului calculate in functie de norma de venit valabila in acest an pentru codul caen. Venitul se considera acea norma de venit stabilata anual de catre cei de la finante pentru judetul dumneavoastra (indiferent cat realizati efectiv).
Același lucru le-am spus si eu celor de la banca. Dar procedura lor cere adeverinta de venit. In orice caz, am obținut-o intre timp si (din pacate) atesta norma de venit se pare, nicidecum venitul real declarat de mine in 392b. Si aceasta norma de venit nu ma ajuta cu nimic, ținând cont de faptul ca am un alt credit (2 credite de fapt - nevoi personale plus credit pt autoturism). La alta banca (la care am obținut creditul pentru masina plus credit pentru nevoi personale - pentru avans 25% autoturism) mi-a luat in considerare chiar declarația 392b si registrul de încasări întocmit de mine. De asemenea, am arătat si un contract de colaborare pe perioada nedeterminata cu remunerație lunara fixa. Depinde de la banca la banca, fiecare cu procedurile lor se pare. Poate mi-ar fi luat in calcul si cei de la ING un astfel de contract, doar ca acum nu mai am acel contract cu o firma din România, ci cu o firma din afara tarii, dintr-un stat din afara UE chiar.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2015
MrCroft, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea veniturilor de catre pfa norma de venit ariaint ariaint Buna ziua, Detin un PFA la norma de venit , CAEN 8299 , concret norma de venit anul acesta pentru acest cod in Bucuresti a fost de 9000 RON suma la care ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Declaratii ii preda62 preda62 Am cateva nelamuriri,am accesat masura 112 apicultura dupa semnarea cereri de finantare am infiintat o intreprindere individuala (fara contabil) dar nu stiu:ce ... (vezi toată discuția)