avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare mijloc fix gajat
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare mijloc fix gajat

Buna ziua,

Am urmatoarea problema cu o firma care a intrat in faliment:
-sunt creditor la aceasta firma, inscrisa in tabelul creditorilor si am si un gaj constituit pe o masina cu remorca ei.Gajul este inscris in Arhiva de Garantii Mobiliare.
- problema este ca lichidatorul judiciar spune ca nu gaseste masina si remorca pentru ca debitorul a ascuns-o si nu stie ce a facut cu ea.
1)-In situatia in care exista un lichidator judiciar, pot eu sa ma duc singura si sa execut gajul sau numai lichidatorul are acest drept?
-eu nu stiu cum nu gaseste lichidatorul masina, pentru ca eu am aflat deja ca aceasta masina circula pe strazi si chiar as putea sa o si localizez cu ajutorul unor vecini. Lichidatorul spune ca politia i-a spus ca nu este organ de executare si nu are cum sa confiste masina de pe strada.
2)-pot eu sa ii fac reclamatie penala administratorului firmei pentru faptul ca ascunde masina sau numai lichidatorul are acest drept?
3)- in cazul in care eu execut gajul fara lichidator, sunt obligata sa-i platesc comisionul lichidatorului?
4)-pot eu sa ma duc singura si sa fac reclamatie la Politie si sa cer pe baza gajului sa confiste masina de pe strada?
5)-in cazul fericit in care reusesc si execut masina, suma de bani pe care o voi incasa de pe masina nu acopera creditul, voi avea dreptul sa mai primesc bani din vanzarea celorlalte active?

Va multumesc anticipat tuturor celor care vor face efortul sa-mi raspunda.

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: sarrahdam , utilizator 13:49, 16 Aprilie 2015
Nu e nimeni care poate sa-mi raspunda?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina girata elevan elevan ain urma cu ceva vreme am cumparat o masina care fusese girata la banca ,nu stiu sub ce forma s-a facut transferul de la un proprietar la altul ,eu sunt acum ... (vezi toată discuția)
Contract garantie mobiliara/gaj cazzuall cazzuall Buna ziua. Doresc sa inchei un contract de gaj pentru niste bunuri mobile in favoarea unui creditor fara deposedare. Pot sa-l inchei fara a ii face si formele ... (vezi toată discuția)
Compensare cu o firma in faliment alinuta77 alinuta77 Buna seara Am urmatoarea situatie: firma X a desfasurat relatii comerciale cu firma Y,livrandu-si reciproc marfa/materiale. Firma X intra in faliment, firma Y ... (vezi toată discuția)