Am urmatoarea problema cu o firma care a intrat in faliment:
-sunt creditor la aceasta firma, inscrisa in tabelul creditorilor si am si un gaj constituit pe o masina cu remorca ei.Gajul este inscris in Arhiva de Garantii Mobiliare.
- problema este ca lichidatorul judiciar spune ca nu gaseste masina si remorca pentru ca debitorul a ascuns-o si nu stie ce a facut cu ea.
1)-In situatia in care exista un lichidator judiciar, pot eu sa ma duc singura si sa execut gajul sau numai lichidatorul are acest drept?
-eu nu stiu cum nu gaseste lichidatorul masina, pentru ca eu am aflat deja ca aceasta masina circula pe strazi si chiar as putea sa o si localizez cu ajutorul unor vecini. Lichidatorul spune ca politia i-a spus ca nu este organ de executare si nu are cum sa confiste masina de pe strada.
2)-pot eu sa ii fac reclamatie penala administratorului firmei pentru faptul ca ascunde masina sau numai lichidatorul are acest drept?
3)- in cazul in care eu execut gajul fara lichidator, sunt obligata sa-i platesc comisionul lichidatorului?
4)-pot eu sa ma duc singura si sa fac reclamatie la Politie si sa cer pe baza gajului sa confiste masina de pe strada?
5)-in cazul fericit in care reusesc si execut masina, suma de bani pe care o voi incasa de pe masina nu acopera creditul, voi avea dreptul sa mai primesc bani din vanzarea celorlalte active?
Va multumesc anticipat tuturor celor care vor face efortul sa-mi raspunda.