avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebari legate de legea 247/2005. Va rog astept ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebari legate de legea 247/2005. Va rog astept raspuns.

Daca conform legii din 1991 mi s-a retrocedat o parte din pamantul de la strabunicii dintr-un sat transilvanean, dar NU pe vechiul loc - ar fi indicat conform legii 247/2005 sa cer retrocedarea pamantului pe vechiul loc???
NB In zona, nu s-a retrocedat nici un teren pe vechiul loc!
Intrebarea am pus- o pentru ca se pare ca, conform noii legi, daca fac acest pas, risc sa primesc bani ca despagubire si sa raman fara terenul meu.

Daca pastrez noua parcela - conform legii din 1991 (nu ceea ce ar fi trebuit sa se retrocedeze) - si doresc sa fac o investitie pe acea parcela, cum pot sa-mi iau masuri de precautie ca sa nu pierd parcela in cazul in care vechiul proprietar, vazand ca valoarea terenului creste prin investitia mea, va veni sa-si ceara terenul inapoi??

Va rog ajutati-ma sa lamuresc aceasta situatie.

Multumesc anticipat!

olga_cridland@yahoo.co.uk
Cel mai recent răspuns: realgrup , utilizator 13:13, 24 Octombrie 2005
In momentul cand s-a reconstituit dreptul de proprietate in baza Legii nr. 18/1991, s-a intocmit si un proces verbal de punere in posesie pe care l-ati semnat confirmand astfel ca nu aveti nici un fel de obiectii cu privire la amplasament. In prezent nu mai puteti solicita un alt amplasament.
In ceea ce priveste eventualele investitii pe care doriti sa le faceti pe terenul pe care il detineti, stati fara grija pentru ca, in masura in care titlul dvs de proprietate a fost eliberat cu respectarea prevederilor legale iar terenul a fost atribuit legal, nu aveti cum sa-l pierdeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 247 / sentinta irevocabila -imposibilitatea reconstituirii pe amplasamentul original ? bukinst bukinst Un mostenitor a castigat in instanta o suprafata mai mare de teren ce a apartinut autorului sau si intentioneaza sa doneze acest teren Mitropoliei Moldovei ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate elenascurt elenascurt In comuna despre care vorbesc nu s-au dat titluri de proprietate teren arabil pe vechiul amplasament ci pe asociatii . Drept urmare am primit un titlu de ... (vezi toată discuția)
Retrocedare cesna1001 cesna1001 am depus prea tarziu o cerere de retrocedare a unui teren extraviran la primarie,aceasta mia invocat legea 247/2005 (primaria mai are teren la dispozitie)ce ... (vezi toată discuția)