avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselatorie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselatorie

Buna ziua, in data de 29.03.2015 am cumparat din piata mures un autoturism opel zafira in vederea inmatriculari in scop personal, am scos numere rosii si sm facut programare la Rar.de la cine am cumparat masina nu era persoana care a trimis actele adica fiscalul si actele masini insotitete de traducere. Mentionez caci la vinzare ss facut actele pe numele altei persoane pe baza unei copii de identitate si eu cel care am cumparat.am descoperit ca masina era pe cng din fabrica si nu pe benzina asa cum a dpus vinzatorul,problema e ca am platit taxa de rar 450 lei plus 450 lei pt omologare benzina si am primit raspuns de la rar ca masina nu se poate omologa in conditiile data, ea fiind modificata si fara butelii gaz cum era din fabrica.am anuntat persoana care a vindut masina despre ce e vbsi am cerut bani inapoi . Bineinteles ca a refuzat sa ne dea bani doreste sa ne dea alta masina dar noi refuzam nemai avind incredere in el. Ce pot face sa recuperez bani,daca merg la politie cred ca ma costa f mult.ajutatima va rog. Multumesc anticipat
Notificati vanzatorul; apoi o actiune in instanta de rezolutiune a contractului.

Este o actiune destul de complexa si va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat.

Notificarea este absolut obligatorie sa fie trimisa fie printr-un avocat fie printr-un executor judecatoresc.

Atentie, codul civil reglementeaza niste termene destul de scurte pentru astfel de actiuni. Aceste termene este foarte important sa le respectati, deoarece exista riscul ca dupa trecerea lor sa nu mai puteti face nimic, desi aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat retinut eleclau eleclau Buna seara,cu 3 luni in urma mi a fost retinut certificatul pt anvelope de alte dimensiuni decat cele trecute pe cartea masinii(nestiind ca erau ... (vezi toată discuția)
Vicii descoperite dupa cumparare la masina second hand aovidiu7 aovidiu7 Acum 1 saptamana am cumparat o masina second hand de la o persoana fizica. Toate bune la prima vedere, acte, aspect frumos al masinii. M-am dus la ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal de la vanzator pe care nu este trecuta masina pe care am cumparat-o. Flaviu5 Flaviu5 Buna, Am cumparat o masina de la un tip din mures, masina a fost adusa de el din germania si avea 2 randuri de numere rosii cand am luat-o eu, dupa ce am ... (vezi toată discuția)