avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vicii descoperite dupa cumparare la masina second hand
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vicii descoperite dupa cumparare la masina second hand

Acum 1 saptamana am cumparat o masina second hand de la o persoana fizica. Toate bune la prima vedere, acte, aspect frumos al masinii.

M-am dus la reprezentanta Opel din Cluj si am facut un test electronic + test mecanic. Aici mi-au scris pe deviz ca este o mica scurgere de ulei si in rest nu sunt alte probleme atat mecanic cat si electronic.
Dupa toate acestea, am mers si am facut actele pentru cumpararea masinii, i-am dat vanzatorului banii si am mers sa o inmatriculez in localitatea unde am domiciliu.

Am zis ca mai duc masina la o mica revizie inainte de RAR - tot la reprezentanta OPEL. Ce sa vezi... masina avea o gramada de defectiuni, de la placute de frana, bujie, ceva becuri, si cireasa de pe tort, FILTRU DE PARTICULE DEZACTIVAT si INFUNDAT 255% ( scos ceva cablu din ce am inteles - nu sunt om tehnic) - fapt ce m-ar fi determinat sa nu mai cumpar masina deoarece costa enorm de mult .

Acum, am sunat vanzatorul sa ii spun problema si ca as vrea sa facem inapoi tranzactia sa ii dau masina si sa imi dea banii, deoarece daca stiam problema nu o mai cumparam. Raspunsul bineinteles ca a fost ca NU VREA.

Intrebarea mea este, daca cumva stiti:

Ce as putea sa fac sau ce ar trebui sa fac in aceasta situatie astfel incat sa imi recuperez banii sau sa suporte el toate reparatiile?
Si totusi, cred ca si cei de la OPEL CLUJ ar putea fi trasi la raspundere, NU? Ei mi-au dat ok-ul cum ca masina este buna.

Cel mai recent răspuns: aovidiu7 , utilizator 11:40, 7 Aprilie 2016
Dpmdv, ce ati enumerat dvs. aici nu sunt vicii ascunse, sunt niste consumabile uzate datorate caracterului de second-hand al bunului.
Daca doriti aveti la dispozitie actiunea in garantia contra viciilor, se va cere expertiza si daca se dovedeste ca exista vicii, atunci aveti la indemana, cf art.1710, fie inlaturarea viciilor de catre vanzator, fie reducerea pretului, fie rezolutiunea vanzarii. Va mai interesati si hotarati.
Da, sunt consumabile uzate toate in afara de filtru de particule, care costa apx 2000 euro, fapt ce m-ar fi determinat sa nu mai cumpar masina. Acel cablu care facea legatura la el era taiat si nu a putut fi descoperit cand am cumparat-o, ci numai cand am facut al doilea test mecanic..

eu as vedea prin asta un viciu ascuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aovidiu7 a scris:

eu as vedea prin asta un viciu ascuns

Este posibil sa fie viciu ascuns, da, dar in concret asta se va stabili prin expertiza. Daca aveti nota de constatare de la service ar fi foarte bine, caci va puteti intemeia pe ea buna credinta in calitate de cumparator diligent care a facut tot ce se putea pentru a verifica bunul.
Pana a ajunge la judecata incercati o rezolvare amiabila cu vanzatorul, fie ii trimiteti o invitatie prin mediator, fie o somatie prin executor judecatoresc, oricum ar fi insa trebuie sa ii aduceti la cunostiinta prezenta viciului (asa cum il considerati dvs.) cat mai repede (legea spune "intr-un termen rezonabil").
Da, am constatarea de la reprezentanta OPEL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism mitika255 mitika255 Buna ziua in data de 06.06.2012 am vandut un autoturism marca ford focus fab.2006 ,diesel cu contract de vanzare cumparare.In data de 21.06.2012 noul ... (vezi toată discuția)
Masina second hand - recuperare din pretul platit georgiana10 georgiana10 Buna ziua. in data de 16 10 2013 am cumparat o masina fara a ma consulta cu un mecanic. dupa ce am terminat cu actele, i am platit o am mers cu ea si mi s a ... (vezi toată discuția)