avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modalitati de recuperare a unor sume de la fostii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modalitati de recuperare a unor sume de la fostii angajati

Buna seara,

O firma a carui domeniu de activitate sunt transporturile, cu Agentii in tara se confrunta cu anumete probleme in sensul in care persoanele delegate sa vanda bilete, respectiv abonamente, nu depun contra valoarea biletelor sau abonamentelor vandute in casa sau in banca.

Ulterior isi depun demisia, si fara respectarea preavizului sau fara proces verbal de predare nu se mai prezinta la serviciu.

In ce condtii poate angajatorul sa isi recupereze aceste sume? si daca este legal sa li fie constituite garantii si ulterior daca se constata lipsuri sa le fie retinute din aceste garantii.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:23, 24 Iunie 2009
Daca au o gestiune atunci puteti proceda la retinerea de garantii conform legii gestionarului.

Prejudiciile le puteti recupera doar prin actiune in instanta.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare contract individual de munca channaha channaha Buna seara. Am un contract de munca, care expira la 15.06.2012. Astazi am anuntat verbal ca nu mai vreau sa semnez alt contract de munca din motive personale. ... (vezi toată discuția)
Paguba in gestiune ginnyy ginnyy Buna seara! Imi puteti spune, va rog, care sunt etapele necesare recuperarii prejudiciului de catre angajator, atunci cand se constata o paguba in ... (vezi toată discuția)
Preaviz- nota lichidare nataliaz nataliaz Buna ziua, ma aflu in situatia de a-mi fi depus demisia la data de 80.06.09, executant preaviz pana pe data de 23.06.09.(nu stiu daca a fost inregistrata, ... (vezi toată discuția)