Buna ziua! Sunt administator la asociatie de proprietari, am termen pentru a raspunde la exceptia decaderii recurentei din dreptul de a formula cale de atac .
am pierdut un proces cu radet si am depus recurs in data de 13.11.2014.
am primit comunicarea hotaririi civile in data de 23.10.2014 " cu apel in 30 zile de la comunicare ", apoi pe 03.11.2014 mi s-a comincat hotarirea de sedinta secreta ca instanta s-a sesizat din oficiu cu privire la eroarea strecurata si s-a inlocuit corect " cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare "
Cum pot depune cerere de repunere in termen avind in vedere ca eu am considerat 15 zile de la ultima comunicare?
Cred ca,ati vrut sa spuneti ca, ati considerat 30 zile de la comunicare si nu 15 zile de la comunicare cum, a venti precizarea ulterioara de la instanta.Nu este un motiv de repunere in termen faptul ca, instanta v-a comunicat initial un termen de recurs de 30 zile si, apoi, s-a inlocuit corect cu "recurs in termen de 15 zile de la comunicare" deoarece, termenele sunt cele fixate de lege si nu de instanta.Puteti incerca sa invocati in cererea de repunere in termen faptul ca, initial instanta v-a indicat un termen de 30 zile de la comunicare, si,ulterior v-a indicat un termen mult mai scurt,de 15 zile, ceea ce v-a facut sa pierdeti termenul legal de recurs.
Trebuia sa depuneti recursul in termenul care a curs de la prima comunicare,oricum asa cum v-am spus puteti incerca o repunere in termen,apreciez ca minime sansele de a admite cererea de repunere in termen,dar, merita sa incercati.
Motivare a cererii de repunere în termen
Fiind o eroare a instanței, d-voastră vi s-a cauzat o vătămare care nu poate fi înlăturată decât prin admiterea cererii de repunere în termen, tardivitatea fiind imputabilă instanței. iar d-voastră v-ați supus indicațiilor acesteia.
Nu se poate pretinde cunoașterea profundă a legii de către justițiabil și ignorarea unei erori a instanței întrucât ar fi denaturat tocmai scopul justiției realizat prim mijlocirea instanțelor judecătorești .S-ar încălca art. 6 CEDO(a se vedea jurisprudența în acest sens)