avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie de venit pentru 2014 persoane fizice (NU ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie de venit pentru 2014 persoane fizice (NU p.f.a.)

Intrebarea 1: o persoana fizica (simplu cetatean, NU P.F.A.) care nu a avunt nici un venit in 2014 (a fost "intretinut" de copii), trebuie sa depuna declaratia de impunere pana la 25 Mai?
Intrebarea 2: aceeasi persoana de la pct.1, daca a avut venit doar din inchirierea unui imobil o parte din anul 2014, cu contract de inchiriere inregistrat la ANAF (deci cu impozitul si CAS-ul platite la timp), trebuie sa depuna declaratia de impunere pana pe 25 Mai?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CatalinMoisuc , utilizator 17:30, 4 Mai 2015
Buna ziua!
1. Nu se depune declaratie de venit.
2. Daca valoarea chirie este stabilita in valuta (euro, dolari, etc.) se depune declaratie de venit.
Chiria a fost, contractual, stabilita in Lei.
Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare d200 contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati la completarea declaratiei 200 Cum trebuie sa o completez venitul brut din chirii la un contract de inchiriere care are ... (vezi toată discuția)
Contract chirie Badger Badger In conditia in care am incheiat un ctr. de inchiriere inregistrat la ANAF pe o durata de 2 ani (sa zicem 15.06.2011-15.06.2013) iar la inregistrare am ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere masina niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: am un srl iar administratorul (pers. fizica) vrea sa faca un contract de inchiriere cu firma pt un ... (vezi toată discuția)