avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare teren si casa, tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare teren si casa, tva

o firma detine prin contract de vinzare - cumparare un teren si o casa,ambele pe acelasi cadastru si pe acelasi contract( o curte cu casa) cumparate de la o persoana fizica in 2006, firma vrea sa vinda acum si terenul si casa, la cumparare nu a platit TVA, acum ce trebuie facut....factura? firma e platitoare de TVA poate factura fara TVA? multumesc.
Cel mai recent răspuns: dreptatesiadevar , utilizator 08:43, 16 Aprilie 2015
Buna ziua,
In cazul dumneavoastra vânzarea se poate face fara TVA, trebuie sa aveti un raport de evaluare din care sa rezulte ca terenul are valoare mai mica decat constructia. Trebuie sa apelati la un evaluator autorizat.
Vanzarea se va face cu factura + contract de v-c autentic.


Baza legala CF. art.141 (2) lit. f
(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
f) livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite....

Norme metodologice:
ART. 141 al.2 f)
37. (1) În aplicarea art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal, atunci când construcţia şi terenul pe care este edificată formează un singur corp funciar, identificat printr-un singur număr cadastral:
a) terenul pe care s-a edificat construcţia urmează regimul construcţiei, dacă valoarea acestuia este mai mică decât valoarea construcţiei aşa cum rezultă din raportul de expertiză;
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva vânzare clădire veche de la firmă la asociat unic RLIV RLIV Sunt administrator si asociat unic la un SRL plătitor de TVA cu activitate de comerț cu amănuntul.Am cumparat in 2004 o casă de la o persoană fizică ... (vezi toată discuția)
Tva cladire si teren nicasilvia nicasilvia vreau sa vand o cladire cu teren de pe firma catre o persoana fizica. in contabilitatea firmei acestea sunt fara tva dar la vanzare, trebuie sa le facturez si ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare teren si cladire iuli-ana iuli-ana la vanzarea unui teren cu constructie pe el se poate percepe tva de 19% la teren si 5% la cladire sau sunt scutite de tva, mentionez ca au fost cumparate in ... (vezi toată discuția)