avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare

Buna Ziua!
Sunt angajata din anul 2004,la o primarie de comuna,cu populatie peste 2000 locuitori,in functia de Referent cu atributii de asistenta sociala,
Am facultatea de drept,dar incadrarea mea este cu studii juridice,dar nu de specialitate,adica pe asistenta sociala.
In prezent sunt Referent de specialitate,grad profesional principal,clasa de salarizare 27,gradatia 2,cu un salar net 792 lei.Brutul 1000.
Ultima promovare 20.09.2009
In luna iulie a anului 2010 am intrat in concediul de cresterea copilului pina in luna iulie a anului 2012.
Cind mai trebuie sa solicit examen de promovare si daca este calculat corect salariul,avand in vedere ca am o vechime de 10 ani
Va multumesc si astept un raspuns
A.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 15 Aprilie 2015
Art. 26 din Legea 284/2010:
(1)Incadrarea si promovarea personalului platit din fonduri publice pe functii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotarari ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.

(2)In situatia in care promovarea personalului bugetar in functie, grad sau treapta profesionala nu este reglementata prin statute proprii, promovarea se face de regula pe un post vacant existent in statul de functii.

(3)In situatia in care nu exista un post vacant, promovarea personalului platit din fonduri publice in functii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.

(4)Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizeaza pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aproba prin hotarare a Guvernului, daca nu este reglementata altfel prin statute sau alte acte normative specifice.

(5)Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor.


(6)Activitatea profesionala se apreciaza anual, ca urmare a evaluarii performantelor profesionale individuale, de catre conducatorul institutiei publice, la propunerea sefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bine", "bine", "satisfacator" si "nesatisfacator". Ordonatorii principali de credite stabilesc criteriile de evaluare a performantelor profesionale individuale conform criteriilor prevazute la art. 5 lit. c) si pot stabili si alte criterii de evaluare in functie de specificul domeniului de activitate.

In 2015, in speta, puteti participa la un examen de promovare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare fara examen dioanna10 dioanna10 Buna seara! Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar. Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), ... (vezi toată discuția)
Salarizare referent cultural mistrinescu lucica mistrinescu lucica Un absolvent cu studii universitare, de lunga durata angajat pe postul de referent cultural la primarie , ce drepturi salariale are?Cum poate promova? (vezi toată discuția)
Trepte de salarizare bugetari mincinosul mincinosul buna seara, sunt angajat la o primarie inginer cadastru (personal contractual), din august 2007 si pina astazi am acelasi grad de salarizare. Ce pot face sa se ... (vezi toată discuția)