avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cifra de afaceri micro
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Cifra de afaceri micro

Buna ziua, Daca ma poate lamuri cineva privind urmatoarea situatie: o firma nou
infiintata 2015 cu TVA la incasare si impozit pe venit, cum determina cifra de afaceri pentru a trece la impozit pe profit, avind in vedere ca pe contul 7... se regaseste totalul veniturilor efectuate inclusiv cele care nu au fost inca incasate?
Se ia in considerare aceasta cifra pentru a trece la profit sau nu este nici o legatura
intre volumul veniturilor reprezentind cifra de afaceri si sumele neincasate pina la
31.03.2015?Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Ciortea Zita , utilizator 10:39, 16 Aprilie 2015
Nu este nici o legatura in sensul mentionat (intre TVA si impozitul pe venit micro/profit). Pot fi micro si cei neinregistrati in scopuri de tva.

Baza impozabila la micro este cea prevazuta de Codul fiscal, si nu conteaza daca venitul este incasat sau nu.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
multumesc mult:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire trecere la impozit pe profit andreeamares andreeamares Buna seara, Am si eu o nelamurire referitoare la trecerea la impozitarea pe profit. In calculul cifrei de afaceri pe 2014 (baza de calcul pt impozitarea pe ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392b acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu completrea D392b pentru urmatorul caz: PFA neplatitor de TVA, sistem real - pentru anul 2013 am emis 5 facturi prestari servicii in ... (vezi toată discuția)
Situatii financiare anuale 2014 puicuta puicuta Va rog sa ma ajutati in legatura cu situatiile financiare anuale ce trebuie sa fie depuse de o Asociatie Casa de Ajutor reciproc a Pensionarilor. Mentionez ... (vezi toată discuția)