avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poprire pe contul de ii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poprire pe contul de ii

buna ziua, va prezint situatia mea: am contul de la banca blocat de catre o agentie de recuperare debite. am de returnat 4000 euro. am si poprire pe salariu. in paralel cu firma la care lucrez mai am o "intreprindere individuala" pe numele meu, la care inca nu am cont la banca. as vrea sa stiu daca mi se poate pune poprire (sau daca mi se poate bloca) contul pe care am de gand sa il fac pe aceasta intreprindere individuala. totodata intentionez sa achizitionez o masina ieftina pe care sa o pun tot pe ii. mi se poate pune sechestru pe ea? sau situatia mea pe care o am pe persoana fizica nu are legatura cu ii-ul ? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mihaivagauna , utilizator 08:11, 16 Aprilie 2015
Da, va vor fi urmarite si veniturile obtinute de la intreprinderea individuala. Si daca va deschideti cont pe intreprinderea individuala.
Daca datoria este personala (ati contractat-o ca persoana fizica, iar nu ca profesionist), creditorul nu are drept de urmarire asupra bunurilor afectate desfasurarii unei profesii autorizate (art. 2324 C civ). Pentru un raspuns complet, ramane de vazut cu ce mijloace financiare achizitionati masina.
buna ziua, masina o iau din banii mei , imi da socramiu banii (1500 euro) pentru masina activitatea pe societate fiind comert en-gros legume fructe. oricum sper sa pot plati datoria dupa vreo 2 luni . ideea este daca pot sa iau masina pe societate si daca pot sa imi desfasor activitatea fara sa fiu ingradit din cauza datoriilor mele personale. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala camelia adina camelia adina buna ziua, la o intreprindere individuala care are cod CAEN principal comertul cu ridicata al fructelor si legumelor iar cod secundar comert cu amanuntul , ... (vezi toată discuția)
Ajutor pfa cod caen 4631 contabilitate Marius_007 Marius_007 Buna ziua, As dori sa aflu un raspuns la urmatoarele intrebari: Doresc sa deschid un pfa (cod caen 4631 Comercializare legume fructe cu ridicata), detin o ... (vezi toată discuția)
Comertul en-gros si en detail ContSters75393 ContSters75393 Cum ar trebui sa procedez in urmatorul caz.Doresc sa infiintez un srl cu ob.de activ. en gros si en detail de legume si fructe si diferite produse ... (vezi toată discuția)