avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Definitie: sistem informatic
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Definitie: sistem informatic

"Acces neautorizat la un sistem informatic prin incalcarea masurilor de securitate si modificarea, stergerea si transmiterea de date in scopul obtinerii de foloase", in sensul prevazut de legea penala, se aplica la situatia de mai jos?

Eu detin un cont de utilizator pe o platforma de jocuri (accesabil numai cu user si parola) ,cont gazduit de un tert, pentru care am cheltuit bani , am consumat 3 ani ca perioada de timp pentru a-l dezvolta astfel incit sa fie in topul acestui joc.

Un faptuitor necunoscut , prin metode necunoscute, a accesat acest cont facandu-l neutilizabil scopului pentru care eu l-am creat si dezvoltat , si a procedat la tranferul in contul sau a valorilor / obiectelor virtuale furnizate mie de prestator contra cost.

Accept cu placere si sugestii. Multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2015
br_nicku, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:53, 18 Aprilie 2015
Da, formal ar fi acces ilegal, eventual si furt. In ce masura vor fi autoritatile romanesti dispuse sa deschida o ancheta internationala care costa cateva zeci de mii de euro (pe putin), ramane de vazut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date confidentiale adriantemax adriantemax Buna ziua, Un programator sedus de o secretara de la noi care are firma, i-a trimis acesteia si inca unei secretare parolele de la conturile noastre unde ... (vezi toată discuția)
Intrebare Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Buna ziua! O persoana mi-a spart/aflat parola ( nu stiu cum ) si mi-a accesat contul de facebook si de email, de asemenea a mai dat parola mea la cineva pe o ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice viorel42 viorel42 in urma cu aproximativ 30 de zile a inceput un calvar ptr mine,o cunostinta mi-a spart parola la un cont pe facebook si posteaza in numele meu,nu s-a oprit ... (vezi toată discuția)