avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Activitate ONG
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Activitate ONG

Am preluat recent contabilitatea unui ONG, conceputa pentru a ajuta cativa copilasi cu dizabilitati; membrii fondatori au adunat fonduri, pe care le vor utilizate pentru terapia copiilor lor(cei pentru care s-a conceput acest ONG) este de-ajuns doar o dispozitie de plata si un PV de predare pentru a distribui aceste fonduri? este ok ca aceste fonduri sa fie doar pentru micutii membrilor fondatori, avand in vedere ca scopul mentionat in statut este de recuperare a copiilor cu aceste afectiuni, nefiind nominalizati cei 4 micuti?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:46, 16 Aprilie 2015
E bine sa semnati cu fiecare beneficiar un contract de sponsorizare urmat de acel proces verbal.
Trebuie sa aveti decizie a comitetului director de repartizare a fondurilor de bani si bunuri in natura catre persoanele in cauza. Daca hotarati sa dati /sa ajutati prin suportarea anumitor costuri ale tratamentelor medicale catre membrii, nu puteti sa dati doar catre membrii fondatori si pe cei care sunt acceptati in asociatie ulterior infiintarii, sa ii puneti pe o lista de asteptare eterna. Caci nu e deloc deosebire intre membrii care s-au aflat pe lista la infiintare si cei care au fost acceptati in asociatie cu drepturi depline, pe parcurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut asociatie nonprofit stefan120914 stefan120914 Buna seara Sunt parintele unui copil cu autism si vreau sa infiintez o asociate ăentru a strange fondurile necesare terapiei si tratamentului. Am citi ca ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate imobiliara de la ong catre persoana fizica - posibil? D.B.Stanciu D.B.Stanciu Vrem sa achizitionam o proprietate in mediul rural (teren de cel putin 2000 mp plus casa batraneasca modesta) - cu scopul de a deschide in timp o Intreprindere ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie caz social LigiAlex LigiAlex Infiintare asociatie caz social Buna ziua! Doresc sa infiintez o asociatie dedicata sustinerii terapiilor pentru copiii cu dizabilitati ( tulburari de ... (vezi toată discuția)