avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Executare silită

Pensie de intretinere

Buna ziua. As dori sa ma lamuriti si sa-mi spuneti ce sa fac in urmatoarea situatie:
Am avut un proces pe rol la judecatorie in dec 2013 ptr pensie de intretinere. Instanta a hotarat sa mi se retina 25 % din venitul net de la data de decembrie 2013 pana cand reclamanta termina studiile dar nu mai tarziu de varsta de 26 de ani, si sa-i dau o anumita suma in plus. In noiembrie 2014 s-a dat aceasta pronuntare de judecatorie. Am mers la un executor si i-am pus acea suma la dispozitia executorului ptr reclamanta. Reclamanta a facut apel si nu si-a ridicat suma consemnata si nici nu a dat curs notificarii de a-mi trimite un cont bancar si adeverinta din care sa reiasa ca este studenta.Apelul facut de reclamanta a fost respins si am obtinut cheltuieli de judecata. Hotararea inca nu mi-a ajuns acasa. Dar reclmanta a pus un executor sa ma execute ptr retinerea de 25% din decembrie 2013 pana in martie 2015. Eu daca merg si depun la executorul meu acea suma tot la dispozitia executorului ptr a veni sa o ridice de ce trebuie sa-i platesc cheltuieli de executare? Este normal sa ma execute prin bunuri mobile? Eu am fost de acord sa mi se retina din salariu pana la 1/2 ptr a reveni la normal dar cica ei ma pot executa pe bunuri mobile daca nu le dau banii toti odata. In cazul in care la mine la munca nu este o baza legala de poprire pe salariu cum procedez? Daca trimite executorul lor hotararea ptr a se trece la poprire de ce sa le platesc cheltuieli de executare cand eu am cerut prin executorul meu contul de virare a sumei si nu s-au conformat. Va rog respectuos sa-mi spuneti cum sa procedez?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:59, 20 Aprilie 2015
Formulati contestatie la executare si aratati aceste aspecte instantei de judecata.

Pentru pensia de întreținere se poate pune poprire până la 1/2 și este normal să fie așa .
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pentru pensie de intretinere gabaf gabaf In cazul divortului pronuntat la notar dupa cite luni poate merge fosta sotie la un executor judecatoresc ptr a-mi pune poprire pe salariu ptr pensia de ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca privind pensia de intretinere DeaconeasaA DeaconeasaA Buna ziua! M-am judecat cu tatal copilului meu cu care nu sunt impreuna,pentru custodia si pensia de intretinere a minorului,proces ce s-a incheiat cu ... (vezi toată discuția)
Poprire pe contul de salariu alexandrasibiu alexandrasibiu Buna ziua am o nelamurire.In data de 30 .08.2011 am fost la un executor judecatoresc pentru a da o declaratie cu privire la bunurile pe care le detin in ... (vezi toată discuția)