avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere de Pasti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere de Pasti

Buna ziua,

Am o intrebare...cum se procedeaza daca intr-o firma in care avem angajati care sunt catolici si care sunt ortodocsi.
De la firma am primit liber si in data de 06.04.2015(lunea dupa Pastele catolic) si in 13.04.2015(lunea dupa Pastele ortodox.
Mentionez ca suntem vreo 60 de angajati.
Stiu ca dat de 13 este zi libera legala ca fiind a 2 a zi de Paste dar cu ziua de 06.04.2015 cum procedez?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 16 Aprilie 2015
ori va asumati acea zi ca zi libera data de angajator, este permis, ori fiecare angajat face o cerere de concediu sau fara plata pentru a doua zi de paste a celeilalte religii.
in codul muncii nu este trecuta data ci este scris prima şi a doua zi de paste....tocmai pentru religii diferite.
O astfel de situatie trebuia reglementata in reg.intern al societatii.

Sunt angajatori care au gasit deja solutii la astfel de probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastele catolic baloghjoe baloghjoe Buna ziua . Daca cineva ma poate lamurii cu urmatoarea dilema. De pastlee catolic din 2015 (06.04.2015)am avut liber la servici, iar pentru data de 13.04.2015 ... (vezi toată discuția)
Obligativitate act doveditor apartenenta cult religios pentru acordarea zilelor libere haver1989 haver1989 Buna ziua, Nu mi se acorda zilele libere deoarece nu pot demonstra ca sunt evreu. Pe langa acest aspect pot primi doar 2 zile din cele 6. Este normal? (vezi toată discuția)
Zile libere pentru cei cu alte religii. putem să acordăm zile libere de paștele catolic și să nu se vină la birou nici de paștele ortodox? ASL ASL Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: Un salariat ne cere zile libere pentru Pastele catolic (el fiind catolic). Putem sa-i acordam zile libere acum de ... (vezi toată discuția)