avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Examen de promovare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Examen de promovare

Buna ziua!
Care este conditia de vechime pentru un secretar de scoala care doreste sa participle la examenul de promovare in grade sau trepte imediat superioare?
H.G nr 1027/11 noiembrie 2014 art. 41 alin. 8 spune ,, Examenul de promovare in grade sau trepte profesionale se poate organiza trimestrial, semestrial sau anual, in functie de decizia conducatorului autoritatii ori institutiei publice?
Adica un secretar poate sa promoveze in urma examenului in treapta superioara asa de repede?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 16 Aprilie 2015
HG 286/2011 trebuie coroborata cu dispozitiile Legii nr.284/2010 care prevad :
art.26
..
(4) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizeaza pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aproba prin hotarare a Guvernului, daca nu este reglementata altfel prin statute sau alte acte normative specifice.
(5) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare în treaptă superioară la locul de muncă ovidiustoicoiu ovidiustoicoiu Aș vrea să vă întreb dacă sunt angajat pe un post inferior pregătirii mele ( muncitor ) și am diplomă de inginer , pot promova într-o treaptă ... (vezi toată discuția)
Trecerea la urmatoarea treapta profesionala patryc74 patryc74 Buna ziua,sunt angajat pe functia de maseur la un camin pentru persoane varstnice,in data de18 ianuarie 2014 am trecut de la maseur debutant la maseur,pe data ... (vezi toată discuția)
Promovarea personalului contractual pe functii de conducere macarons macarons Ma intereseaza daca personalul contractual in functia de conducere cu gradatia I poate promova in functie pe gradatia II si in ce conditii? (vezi toată discuția)