Aș vrea să vă întreb dacă sunt angajat pe un post inferior pregătirii mele ( muncitor ) și am diplomă de inginer , pot promova într-o treaptă superioară, tot ca muncitor, dar într-o perioadă mai scurtă de timp ? Lucrez într-o instituție publică, iar de aici mi s-a spus că pot promova , în urma unui examen, doar o dată la trei ani. Vă mulțumesc !
Si vi s-a spus corect, acestea sunt prevederile din HG 286/2011 coroborat cu legea 284/2010. Nu conteaza studiile, promovarea in gradul superior celui detinut, pentru personalul contractual din institutiile publice, se face o data la trei ani.
Am găsit totuși în H.G. 286/2011, actualizată, ,art. 41, alin 8 , unde se precizează următoarele: ) Examenul de promovare în grade sau trepte profesionale se poate organiza trimestrial, semestrial sau anual, în funcţie de decizia conducătorului autorităţii ori instituţiei publice.
Legea nr.284/2010
art.26
.... (5) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.
.....