avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare în treaptă superioară la locul de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare în treaptă superioară la locul de muncă

Aș vrea să vă întreb dacă sunt angajat pe un post inferior pregătirii mele ( muncitor ) și am diplomă de inginer , pot promova într-o treaptă superioară, tot ca muncitor, dar într-o perioadă mai scurtă de timp ? Lucrez într-o instituție publică, iar de aici mi s-a spus că pot promova , în urma unui examen, doar o dată la trei ani. Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 26 Februarie 2017
Si vi s-a spus corect, acestea sunt prevederile din HG 286/2011 coroborat cu legea 284/2010. Nu conteaza studiile, promovarea in gradul superior celui detinut, pentru personalul contractual din institutiile publice, se face o data la trei ani.
Vă mulțumesc !
Am găsit totuși în H.G. 286/2011, actualizată, ,art. 41, alin 8 , unde se precizează următoarele: ) Examenul de promovare în grade sau trepte profesionale se poate organiza trimestrial, semestrial sau anual, în funcţie de decizia conducătorului autorităţii ori instituţiei publice.
Legea nr.284/2010
art.26
....
(5) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen de promovare Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Care este conditia de vechime pentru un secretar de scoala care doreste sa participle la examenul de promovare in grade sau trepte imediat ... (vezi toată discuția)
Trecerea la urmatoarea treapta profesionala patryc74 patryc74 Buna ziua,sunt angajat pe functia de maseur la un camin pentru persoane varstnice,in data de18 ianuarie 2014 am trecut de la maseur debutant la maseur,pe data ... (vezi toată discuția)
Promovarea personalului contractual pe functii de conducere macarons macarons Ma intereseaza daca personalul contractual in functia de conducere cu gradatia I poate promova in functie pe gradatia II si in ce conditii? (vezi toată discuția)