avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curatela Parinte bolnav dementa senila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curatela Parinte bolnav dementa senila

Buna ziua,
Am o rugaminte fierbinte catre Dumneavoastra, sa ma indrumati sa obtin curatela mamei mele bolnava de dementa senila si nevazatoare, ambele diagnostice sunt insotite de certificate medicale, pentru diagmnosticul de nevaztor are certificat de handicap.
Din anul 2013 am depus actele cerute pentru obtinerea curatelei iar instanta imi respinge cererile ca nefondate.
Am spus ca cererea am demarat-o in 2013, instanta propunand termene lungi cu timpi pierduti pe care nu-i mai pot tolera, deoarece mama are nevoie urgenta de institutionalizare, ceea ce nu pot face din lipsa acestei curatele Procedura obtinerii curatelei fiind transferata din sarcina serviciilor de asistenta sociala ale primariilor in sarcina Tribunalelor, instanta Minori si familie.
Ultima respingere este datata azi, a fost respins apelul ca fiind nefondat. (???!!!)
Va multumesc anticipat pentru ajutor,
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Broker_star, utilizator
Mama dvs trebuie pusa sub interdictie si instituita tutela, cererea se depune la judecatoria pe la domiciliul mamei insotita de toate actele medicale care ii atesta starea de sanatate.

Se vor face o parte din cercetari prin intermediul procurarturii care va audia 2 martori si va dispune efectuarea unei expertize medico legale la IML avand ca obiectiv stabilirea existentei sau nu a discernamantului mamei dvs.

Pana la solutionarea dosarului aveti posibilitatea sa solicitati numirea unui curator provizoriu si incuviintarea instantei pt internare.

Sfatul ar fi sa consultati un avocat sau ca acesta macar sa va redacteze cererea.
Multumesc celor care au venit cu lamuriri.
Da, distanta de la "a te inspiri de pe net" pana la "o actiune" facuta de un profesionist este mare.
Asa este romanul (spune un proverb romanesc) : "vrea sa se carpeasca si mai rau se rupe"!
Procedura, procedural, in 2005 am avut nevoie de curatela tot pentru mama, am cerut curatela la Primarie, a durat doua zile obtinerea ei!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista o lege la care aș putea apela pentru a proteja părinții ... marius1272 marius1272 Exista o lege la care aș putea apela pentru a proteja părinții mei bătrânii împotriva persoanelor așa zise bine voitoare care le dau târcoale in ... (vezi toată discuția)
Curatela dona6509 dona6509 Care este temeiul juridic al instituirii curatelei pentru o persoană in vârstă, cu certificat de handicap grav( demenţă alzhaimer) ? (vezi toată discuția)
Cerere de interdictie judecatoreasca OlteanuCoca OlteanuCoca Familia doreste sa obtina o interdictie judecatoreasca pentru un membru al familiei care sufera de schizofrenie paranoida si care a dat in judecata citeva ... (vezi toată discuția)