avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident circulatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident circulatie

Buna ziua , am o nelamurire cu un accident de circulatie dintre un taximetrist si un participant la trafic. La o intersectie semaforizata , un agent de politie fluidiza traficul auto pe o artera principala ( un bulevard ) iar traficul de pe strazile ce se intersectau cu acel bulevard era oprit. Toate masinile de pe drumul secundar asteptau , doar un taximetrist s-a gasit sa depaseasca toata coloana de masini pe linia de tramvai , a intrat in intersectie , a trecut pe langa politist si a intrat in coliziune cu un participant la trafic ce se deplasa pe bulevard la indemnul politistului. Taximetristul si-a recunoscut vina , participantul la trafic si-a reparat masina pe asigurarea taximetristului, toate bune si frumoase...! Dupa trei luni ii vine acasa participantului la trafic o citatie de la politie prin care este chemat cu masina la sediul din Udriste sa dea declaratii cu privire la accident intr-un dosar penal referitor la art. 196 alin. 2 si 3 din codul penal ?!! De ce ??? In urma accidentului nu au existat decat pagube materiale. Chiar daca ( sa zicem ca taximetristul , care era singur in masina , s-a lovit de ....nu stiu ce, din masina...) el a fost vinovat de producerea accidentului neoprind la semnalul agentului de politie !!! Intrebarea este : ce vina are participantul la trafic in toata chestia asta ??? De ce este chemat cu masina avand in vedere ca ea a fost reparata ? Politia a facut constatarea la fata locului a accidentului si a intocmit proces verbal
Va multumesc !

Cel mai recent răspuns: viorex2 , utilizator 23:01, 16 Aprilie 2015
Nu sunt eu intr-un caz similar ! Este cazul unei cunostinte !
Buna ziua!

E posibil sa fi existat vatamare corporala din culpa...chiar si a taximetristului...in cazul acesta se efectueaza cercetari si se renunta la urmarirea penala.

Cu stima.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa comuna? ContSters206995 ContSters206995 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident si as dori un sfat. Imprejurari: - inaintam pe Stefan pe linia de tramvai cu 40-50km/h, in dreapta mea fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, permis ridicat adelynna_20 adelynna_20 In decembrie anul trecut am fost implicata intr-un accident la intersectia strazilor Valea Ialomitei cu Valea Oltului. Am plecat de la semafor de pe strada ... (vezi toată discuția)
Accident provocat din vina altuia. Pr0 Pr0 Buna seara, Intr-o zi ma deplasam cu masina personala pe un drum cu prioritate si trecand printr-o intersectie dirijata, de la dreapta ( avea cedeaza ... (vezi toată discuția)