Cum ar trebui interpretat răspunsul scris dat de o şcoală prin care se respinge un dosar de pretransfer fără nicio motivaţie, poate fi considerat valid un astfel de răspuns de către instanţa de judecată?
Iniţial, mi s-a respins dosarul de către şcoală (acelaşi dosar fiind însă validat de departamentul juridic al ISMB) pe motivul fals că îmi lipseau copia după cartea de muncă şi că mi-am ales aprecierea şi calificativele pe anumiţi ani. Însă, cum n-am avut niciodată carte de muncă, am suplinit acest fapt printr-o adeverinţă de vechime cu salariul desfăşurat pe fiecare lună. Iar calificativele erau cele corecte, pentru că în Metodologie erau specificate calificativele pe ultimii ani şcolari încheiaţi, iar eu am dovedit acest lucru prin deciziile şcolii la care am lucrat. Dosarul era complet încă de la început. Am urmat procedura şi, în urma contestaţiei făcute la ISMB, şcoala a trebuit să reia evaluarea dosarului, fiind încălcată Metodologia. L-a respins din nou, dar fără să existe vreo motivaţie scrisă. Am întrebat care este motivul respingerii şi s-a ridicat din umeri. Unde pot încadra acest fapt, ca abuz de putere, ca încălcare a dreptului muncii şi ce credeţi că ar trebui făcut în continuare din punct de vedere legal? Vă mulţumesc anticipat!
Depuneti o solicitare in scris la scoala sa va comunice motivarea deciziei luate. In acest timp, depuneti sesizari atat la ISJ cat si la Ministerul Educatiei.
Cod penal:
Art. 297 - Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
...