Citez :
... Mentionez ca pentru lunile februarie, martie si aprilie 2015 a achitat pentru CAS personal si contributia de asigurari de sanatate, in valoare de 5,5% din salariul minim.
art.7 din OUG 158/2005
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art.2 alin.(1) lit.a) - d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Astfel, daca a platit c.a.s.s. inseamna ca are stagiu de cotizare prevazut de lege.
Intrebarile sunt:
....
2. Beneficiaza de concediu de odihna pentru anul in curs?
3. Unitatea este indreptatita sa elibereze adeverinta medicala pe baza careia sa I se poata elibera actualul concediu medical ?
2. Beneficiaza de CO pentru anul in curs.
art.145 C.mun.
..
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav
se considera perioade de activitate prestata.
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe, urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care incapacitatea temporara de munca se mentine, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat sa acorde concediul de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.
3. Angajatorul are obligatia legala sa-i elibereze adeverinta necesara pentru eliberarea concediului medical.