avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune in instanta

Am si eu o intrebare legata de costurile procedurilor de rezolvare a unor probleme de succesiune in instanta, daca asa se numeste.. Este vorba de doi frati carora le-au murit ambii parinti, dar care nu se inteleg pentru a semna actul de succesiune, mai bine zis unul dintre frati nu vrea sa auda macar de asa ceva, pentru ca nu doreste sa imparta nimic cu celalalt frate si este imposibil sa fie convins in mod normal sa participe la succesiune. Singura posibilitate ar fi rezolvarea in instanta a acestei probleme. Intrebarea mea este la ce costuri se ridica si ce onorarii se platesc,, desigur aproximativ, cam ce buget ar fi necesar pentru a demara un astfel de proces... De asemenea as dori un avocat in Bucuresti cu experienta in acest tip de problme.. Va mutumesc foarte mult pentru raspuns. Imi puteti spune cred o suma aproximativa ... desi acest lucru se discuta cu avocatul, stiu... la cabinet, dar trebuie sa existe niste repere... si o recomandare, eventual cateva nume de avocati cu experienta in acest domeniu. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Mihai Tomescu , Avocat 14:22, 25 Iunie 2009
Tot eu!
Doar mama a facut decl. de acceptare a succesiunii in termenul de 6 luni, eu nu. Are ceva?
@narcisa07 editati mesajele pentru completare, multumesc .
Poate opera institutia acceptarii tacita- 1 prin luarea in posesia a bunurilore care alcatuiesc masa succesorala , prin plata impozitelor , chiar prin acte de dispozitie , prin instrainarea acestor bunuri.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cat dureaza un proces de partaj? depinde de comostenitori si de cat de dotati sunt ei .........din punct de vedere al inteligentei bineinteles. intre oameni destepti partajul e scurt si ieftin , Doar "ceilalti" pierd timp si bani , ambitia prosteasca face sa umple salile de judecata pentru 2 oale si 3 furculite. Ma credeti sau nu in Dambovita un proces de partaj inceput inceput in 1979 s-a terminat abia in 2007 . Da a durat 28 de ani, si s-a terminat cand au murit toti........:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri actiune in justitie pt partaj succesoral flori9 flori9 As dori sa stiu cam cat ar costa o actiune in justitie pt partajul succesoral si cine trebuie sa suporte cheltuielile in cazul in care sunt doar doua persoane ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)
Costuri partaj judiciar aneste aneste Buna ziua, ma intereseaza sa aflu care sunt costurile asociate procesului de iesire din indiviziune. Cautand pe forum si pe Internet am gasit ... (vezi toată discuția)