avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare testament in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare testament in instanta

Dupa decesul bunicii, intre mostenitori (bunicul si mama mea, unicul lor copil) s-a dezbatut succesiunea si fiecaruia i-a revenit jumatate din proprietate (casa, terenul aferent constructiei si teren arabil) deoarece bunicul a renuntat la partea ce i se cuvenea, in favoarea mamei mele.
Mama a decedat si ea, iar bunicul i-a supravietuit.
Bunicul a intocmit testament la notar prin care ii lasa surorii mele partea lui.
Ce tip de mostenitor sunt eu in acest caz si in ce baza pot ataca acest tip de testament?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Mostenirea dupa tatal meu en3rgy23 en3rgy23 Este o situatie ceva mai complicata si as dori sa stiu daca trebuie sa fac ceva demersuri sau nu. Situatia este urmatoare : Tatal meu a mostenit averea ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire mariard mariard Surorile tatalui meu au renuntat la casa parinteasca (unde au locuit bunicii mei) in favoarea tatalui meu. Cu alte cuvinte, au semnat pentru ca imobilul sa ii ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au o casa impreuna si un teren de 2500mp. titlul ... MhMEla MhMEla Parintii mei au o casa impreuna si un teren de 2500mp. Titlul de proprietate este pe numele tatalui meu care a decedat in anul 2000, iar parintii au fost ... (vezi toată discuția)