avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare salariati

Buna ziua ,

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si clarificari

Recent am deschis un SRL avand ca domeniu principal de activitate cod CAEN 631 - Activitati ale portalurilor web , prelucrarea datelor , administrarea paginilor web si activitati conexe , am deschis acest SRL in ideea de a putea angaja personal in domeniul videochatului - practic vreau sa angajez persoane care sa ofere consultanta si consiliere online ( audio - video ) clientilor unei companii din strainatate in urma acestei activitati compania din strainatate achitand o anumita suma de bani pentru serviciile oferite pe care eu in calitate de angajator trebuie sa "o impart" cu angajatii , am incercat sa gasesc singur raspunsul la urmatoarele intrebari si sincer n-am reusit asa ca va rog sa ma ajutati putin :

- trebuie sa fac si un contract colectiv de munca sau sunt de ajuns cele individuale ?
- ce meserie trebuie sa trec eu in contractul individual de munca pentru angajatii mei ?
- tinand cont ca activitatea desfasurata are loc online ( angajatii fiind liberi sa desfasoare aceasta activitate de unde vor/pot ei ) care sunt oblicatiile mele ca angajator in vederea asigurari protectiei la locul de munca ?
- tinand cont ca banii pe care ii primesc sunt de la o companie extracomunitara iar pe facturile emise apare ca produs oferit - servicii electronice oferite online care sunt taxele pe care trebuie sa le platesc la stat ?
- se poate pe langa salariul de baza ( platit pentru orele petrecute online pe platforma firmei contractoare ) sa ofer salariatilor si un anumit procent din vanzarile realizate de fiecare in parte ? si daca da care sunt taxele pe care trebuie sa le platesc pentru aceste sume in asa fel incat salariatii sa nu fie nevoiti sa mai plateasca nimic

Sper ca am nimerit categoria potrivita a acestui forum ( in caz contrar rog administratorul sa ma scuze si sa mute subiectul ) si va doresc toate cele bune

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 16 Aprilie 2015
1. Sunt de ajuns c.i.m. , iar daca depasiti 21 de salariati atunci demarati procedura negocierii unui c.c.m.

2. Depinde ce consiliere le oferiti clientilor dvs.

3. Locul de munca va fi la sediul societatii sau la domiciliul salariatului ?

4. Se poate pe langa salariul de baza ( platit pentru orele petrecute online pe platforma firmei contractoare ) sa oferiti salariatilor si un anumit procent din vanzarile realizate de fiecare in parte.

5. Contribuții angajat și angajator
[ link extern ]
Multumesc

1 = clarificat
2 = in contractul dintre firme nu se specifica clar continutul sau tema discutiilor avute de angajatul meu si clientul acelei compani , mai mult se specifica clar sa subiectele si discutiile sunt private intre client si "operator" , de aici si dilema mea ... m-am gandit la consilier matrimonial ( nu stiu daca exista ca si meserie ) , consilier psihologic ( cred ca exista incadrare dar necesita o anumita diploma pe care viitorii mei angajati nu o au ) , am cunostinta ca exista un anumit vid legislativ in ceea ce priveste aceasta activitate si incerc sa gasesc o modalitate legala de a o intreprinde in asa fel incat nici eu si nici angajatii sa nu ocolim sau incalcam legea
3 = la domiciliul angajatului sau oriunde are el acces la un calculator/telefon/tableta conectat la internet
4 = clarificat
5 = semiclarificat in sensul ca pentru salariu de baza am inteles ce taxe trebuie platite dar nu am gasit taxele care trebuie platite pentru comisioanele din vanzari
Sunt acelasi taxe ca si pentru salariu , pentru comisioane.

Trebuie sa clarificati tema discutiilor intrucat sa stiti de la inceput ce trebuie sa angajati.

Prin urmare, in c.i.m. va trebui sa inserati locul de munca fix sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri.

Munca la domiciliu are alt statut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare ! eu, ca agentie de web design, voi oferi clientilor ... david_mesaros david_mesaros Salutare ! Eu, ca agentie de web design, voi oferi clientilor posibilitatea de a folosi template-uri de website-uri de pe market. Mai concret, omul isi alege ... (vezi toată discuția)
Legalizarea si reglementarea sexului comercial alina_25 alina_25 Avantaje : --riscuri de sanatate reduse prin analize periodice -- protectie pentru persoanele implicate atat clienti cat si dame de companie -- ... (vezi toată discuția)
Lege aplicabila gazduire website AlexATT AlexATT Buna seara, As dori ca sa stiu pentru urmatoarele 3 cazuri, legea din care tara se aplica pentru continutul gazduit pe un website. 1. Website-ul este ... (vezi toată discuția)