avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Privind o potentiala succesiune intre frati vitregi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Privind o potentiala succesiune intre frati vitregi

Am fost insurat din 2006 pina in 2012 , timp in care am adoptat un copil. In 2012 am divortat, iar copilul a ramas la mama. In momentul de fata, am alta relatie, pe care vreau sa o concretizez prin aparitia unui copil. Mentionez ca am o firma, pe care am trecute toate bunurile, firma in care am 100% actiuni, in speta 2 case, o masina si un apartament. Dupa nasterea copilului din relatia actuala, cei doi vor fi frati vitregi. Cum pot evita situatia in care copilul adoptat, sa vina la masa succesorala, si sa emita pretentii.
De asemenea, cea cu care sint acum mi-a pus in vedere ca unul din apartamente sa il trec pe numele ei, inainte de a face vreun act la Primarie, pentru a asigura citez "confortul familiei". Concubinajul dureaza de un an si 8 luni.
Cel mai recent răspuns: DonD , utilizator 10:07, 29 Martie 2016
pentru confortul familiei , nu cred ca este necesar sa treceti vreun imobil pe numele concubinei :)
casele sunt ale firmei dvs in care sunteti unic asociat , si dansa va avea confortul asigurat cu siguranta :)
daca doriti neaparat , veti putea face acte copilului dvs. natural, mai tarziu. sunt destule variante legale in sensul asta .. deocamdata sa se nasca copilul .

referitor la celalat copil, ce vina are el ca ati divortat de prima sotie ?? din moment ce l-ati adoptat , chair daca a ramas in custodia mamei sale , sentimentele dvs fata de el s-au sters pur si simplu?? nu e tot copilul dvs??
"Confortul familei" poate sa fie asigurat si fara existenta unui anumit nume pe actul de proprietate. Mai degraba vrea sa se asigure ca in eventualitatea unui divort va ramane cu un imobil.
Nu v-a pus in vedere si ce se va intampla daca nu ii treceti apartamentul pe numte inainte de casatorie? Daca ii cedati apartamentul inainte de casatorie este posibil si sa nu mai ajungeti la casatorie. Dar asta nu face obiectul intrebarii puse de dvoastra.
Pentru ca cel adoptat sa nu poate veni la masa succesotrala atunci cind o veni timpul trebuie sa faceti un contract de intretinere cu copilul natural astfel incat dupa deces acesta sa intre in posesia tuturor bunurilor. Prin contractul de intretinere va angajati ca in schimbul intretinerii de care veti beneficia acesta sa devina posesorul tuturor bunurilor detinute la momentul decesuluu.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
cyan, moderator
Eu am o sora mai mare care a fost adoptata de parintii mei cand ea avea 2 ani.Apoi dupa mai multi ani m-am nascut eu.Niciodata parintii mei nu au facut diferenta intre noi.Am fost iubite in egala masura.Bunicul cand si-a facut testamentul ne-a lasat averea lui la amandoua in parti egale.La fel se va intampla si cu averea parintilor nostri.Sora mea a fost si este iubita ca fiind fiica cea mare a familiei.Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar la ce bun sa adopti un copil pe care apoi nu il mai doresti?
Felicitari si multa sanatate atat dv. cat si familiei.:luck::mothersday:
Intrebarea este justificata. Tot ce am de spus este ca si cel adoptat, va primi ceea ce i se cuvine conform legii, si a legii bunului simt. Inca mai am o urma de constiinta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inainte de casatorie... DonD DonD Buna ziua Sint in urmatoarea situatie: in anul 2006 m-am casatorit. In urma casatoriei au rezultat 2 copii care au decedat, iar in ultimul an al ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului infiat ELYBOGO ELYBOGO Buna ziua, La varsta de 5 ani am fost infiata ,mentionez ca infierea a fost efectuata in conditiile legii si am preluat numele de familie ale celor care ... (vezi toată discuția)
Apartament - partaj, mostenire, contract prenuptial deliadinu deliadinu In septembrie ma voi casatori. Viitorul meu sot este divortat si are un copil. Noi inca nu avem copii. Ne vom muta intr-un apartament cumparat pe numele ... (vezi toată discuția)