avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru de 4 ore sambata - CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru de 4 ore sambata - CIM?

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez daca am prevazut in C.C.M la nivel de unitate ca se vor lucra 4 ore sambata cu recuperare imediat luni si pentru care se plateste un spor, pot sa introduc o clauza in CIM prin care sa spunem exact ca sambata de va efectua program de 4 ore......???
Am voie sa introduc o clauza de acest gen?
Saptamana de lucru va avea tot 40 de ore.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 08:22, 25 Iunie 2009
Da.
Potrivit Coduluil Muncii

Art. 113. - (1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal in cadrul saptamanii de lucru de 40 de ore, precum si in cadrul saptamanii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de munca la nivelul angajatorului sau, in absenta acestuia, va fi prevazut in regulamentul intern.
(2) Programul de lucru inegal poate functiona numai daca este specificat expres in contractul individual de munca.
Art. 114. - Programul de munca si modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunostinta salariatilor si sunt afisate la sediul angajatorului.

Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
Edbah, utilizator
Daca este stipulat in CCM la nivel de unitate , nu trebuie sa puneti clauza in contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea inegala a timpului de munca henriettebondar henriettebondar Buna ziua. Angajatul incadrat cu contract individual de munca,cu norma intreaga de salarizare,cu o repartizare inegala a timpului de munca ,cu respectarea ... (vezi toată discuția)
Spor la salariu pentru program inegal de lucru? leonora leonora Buna seara.Ma puteti ajuta cu un articol din Codul Muncii in care se specifica acordarea unui spor la salariu pentru programul inegal de lucru,(in caz ca ... (vezi toată discuția)
Timp liber mitubisi75 mitubisi75 la 16 ore lucrate la tura care este timpul de odihna legal? (vezi toată discuția)