avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas

Buna,

N-am stiut ca pensia de urmas se primeste pana la varsta de 16 ani.Fiul meu,beneficiar de pensie de urmas a implinit 16 ani in luna martie si nu am depus adev de elev. In aceasta luna i-a suspendat pensia.Daca depun adeverinta azi,se mai ia in considerare pentru a primi pensia in continuare?
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 21:17, 16 Aprilie 2015
Pensia de urmaş

În situaţia decesului asiguratului sau pensionarului, copiii şi soţul supravieţuitor au dreptul la pensie de urmaş, în următoarele condiţii:

Copiii:

până la vârsta de 16 ani;

dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;

pe toată durata invalidităţii de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situaţiile prevăzute mai sus.

Sursa:[ link extern ]

Puteti depune adeverinta si isi va recapata pensia.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Alexandrarares, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas deeariri deeariri Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care ma angajez in timpul anului 4 de facultate cursuri la zi - buget, mai pot primi pensia de urmas dupa tatal decedat. ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas catalinbadboy catalinbadboy am 20 de ani, primesc pensie de urmas in continuare deoarece sunt student. De doua luni lucrez cu carte munca, la casa de pensii mi-a cerut doar adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas PaxinoNiculae PaxinoNiculae Buna seara ..Va scriu in numele unei mame care are un copil de 15 ani si primeste dupa decesul tatalui copiluli o pensie ..Mama si fiica locuiesc in Italia si ... (vezi toată discuția)