avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Buna seara ..Va scriu in numele unei mame care are un copil de 15 ani si primeste dupa decesul tatalui copiluli o pensie ..Mama si fiica locuiesc in Italia si urmeaza acolo scoala mai departe deci este eleva ,,este acolo eleva de 5 ani ..
Intrebarea este daca va mai primi pensie din Rom dupa implinirea varstei de 16 ani...Multumesc
Cel mai recent răspuns: PaxinoNiculae , utilizator 16:52, 6 Ianuarie 2016
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).

2. - Legea nu conditioneaza plata pensiei de urmas de resedinta copilului.
- Trebuie sa depuneti in fiecare an (pana la 31 octombrie) la Casa de Pensii adeverinta de la unitatea de invatamant ce este elev sau student.
Multumesc foarte mult..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumula pensia de urmas cu veniturile rezultate dintr-un contract de mandat? ralucaanca ralucaanca buna seara,am o nelamurire, si am rugamintea sa ma ajute cineva cu un raspuns.in prezent sunt studenta, si beneficiez de pensie urmas MAI, am dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas auradany auradany Sunt persoana cu handicap gradul doi de invaliditate am 37 de ani si sunt studenta la Master anul doi.Pot beneficia de pensia de urmas in continuare daca mi se ... (vezi toată discuția)
Angajare, sau pfa cu pensie de urmas kosanorbi kosanorbi Buna ziua! Sunt student anul 2, si am pensie de urmas. Vroiam sa stiu ca daca ma angajez sau daca fac PFA, imi pierd pensia? (vezi toată discuția)