Vreau sa stiu si eu daca se poate cum poate un comitet format din 9 persoane dar nici odata prezenti mai mult de 5 sa hotareasca cheltuieli foarte mari ( 9600 ron ) este adevarat ca pe 2 ani se intinde aceasta plata ( aceasta lucrare ne fiind aprobata in A.G )
Se poate incasa la liste o suma de bani pt diverse prestari de servicii ( citire repartitoare ) si plata altei sume ? unde se poate incadra aceasta fapta din pct de vedere juridic
Unde se poate face o reclamatie ca Asociatia de proprietari refuza repararea rostului de dilatare acesta aflindu-se in curtea de lumina de la bucatarii + bai
Unde se poate face o reclamatie ca un constructor care a efectuat reparatii de anvelopare a casa liftului ca nu si-a facut lucrarea bine , ca nu a executat lucrarea conform contractului si in urma reparatiilor au aparut probleme majore la peretii afenti casei liftului
cine poate face parte din comitetul unui bloc si citi merbri pot fi conform legii ( bloc de 200 ap.)
Vreau sa stiu cum se poate rezolva o problema morala . Pe spatiul afent scarii s-a executa traversarea si bransarea la curent a unei societati comerciale aflata la parterul blocului .Cum se poate din pct de vedere legal sa desfiintam acest bransament .Nimeni de pe scara noastra nu a semnat sau si-a dat acordul pt aceasta lucrare ( adm. si presedintele de la data respectiva nu locuiesc pe aceasta scara )
Comitetul executiv, daca se intruneste statutar, adica sunt mai mult decat 50% +1 dintre membrii comitetului, poate lua decizii cu privire la executarea unor lucrari de reparatii sau modernizare a elementelor de proprietate comuna.
Suma despre care vorbiti nu este foarte mare pentru un bloc de 200 persoane, dar, evident ca se poate discuta asupra valorii unei lucrari.
Nu exista un standard pentru numarul de membri ai comitetului cu referire la numarul de apartamente. Ideal ar fi ca in comitet sa fie reprezentati proprietarii de pe toate scarile, iar membrii comitetului trebuie sa fie proprietari in acea asociatie. Dar numarul membrilor trebuie stipulat in statutul asociatiei si probabil ca este 9.
Citirea repartitoarelor se repartizeaza pe liste. De unde sa se ia, altfel, banii care trebuie platiti pentru aceasta prestatie? Sau credeti ca se face gratis?
Societatea comerciala are contor propriu?
Aceasta aflandu-se fizic in condominiul dv. nu se poate bransa tehnic decat la instalatia electrica a condominiului.
In probleme tehnice necesare de facut nu se intreaba proprietarii. Se executa.
Textul de mai sus este cam neclar. Dau un exemplu: "Se poate incasa la liste o suma de bani pt diverse prestari de servicii ( citire repartitoare ) si plata altei sume ? unde se poate incadra aceasta fapta din pct de vedere juridic"
Ce ati vrut sa spuneti?
De unde aveti informatii privind "plata altei sume"