avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare stoc de marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare stoc de marfa

Buna seara!Eu am avut o afacere in care am investit foarte multi bani in marfa...mobilier...etc..Eu acum am ocazia sa vand toata marfa la negru..fara TVA..dar contabilul mi-a spus ca nu pot sa o vand fara TVA fiindca SUNT INCARCAT...Ce inseamna acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:44, 17 Aprilie 2015
Nu stiu cum comunicati dvs. cu contabilul (comunicarea nu e obligatorie, dar necesara, dupa considerentele mele; cei doi, patronul si contabilul, trebuie sa fie alaturi), dar ii dau dreptate: sunteti incarcat.

Vindeti tot ce vreti la negru, dar un eventual control vi le imputa ca lipsa in calitatea dvs. de administrator al firmei.
Buna ziua,
" Sunteti incarcat"- adica atunci cand ati achizitionat marfa, aceasta s-a inregistrat in evidenta contabila la intrari, si daca sunteti inregistrat in scopuri TVA, s-a si dedus TVA-ul aferent acestor intrari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare birta birta o sc cumpara marfa din germania fara factura doar cu bon fiscal . cum pot trata aceasta operatie , achizitie intracomunitara nu , cum fac recptia marfii si ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa Fischero Fischero Buna ziua! Am o societate neplatitoare de TVA II care se ocupa cu colectare deseuri feroase si neferoase. Contabilitatea o tin singur. Am inceput sa lucrez din ... (vezi toată discuția)
Mărfuri cu titlu gratuit (valoare 0 euro). cum se înregistrează în contabilitate? Alecsx83 Alecsx83 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Sunt mai nou GM la o firma care importa produse alimentare si echipamente(obiecte de inventar). ... (vezi toată discuția)