Buna seara!Eu am avut o afacere in care am investit foarte multi bani in marfa...mobilier...etc..Eu acum am ocazia sa vand toata marfa la negru..fara TVA..dar contabilul mi-a spus ca nu pot sa o vand fara TVA fiindca SUNT INCARCAT...Ce inseamna acest lucru?
Nu stiu cum comunicati dvs. cu contabilul (comunicarea nu e obligatorie, dar necesara, dupa considerentele mele; cei doi, patronul si contabilul, trebuie sa fie alaturi), dar ii dau dreptate: sunteti incarcat.
Vindeti tot ce vreti la negru, dar un eventual control vi le imputa ca lipsa in calitatea dvs. de administrator al firmei.
Buna ziua,
" Sunteti incarcat"- adica atunci cand ati achizitionat marfa, aceasta s-a inregistrat in evidenta contabila la intrari, si daca sunteti inregistrat in scopuri TVA, s-a si dedus TVA-ul aferent acestor intrari.
Taxare inversa
Fischero
Buna ziua! Am o societate neplatitoare de TVA II care se ocupa cu colectare deseuri feroase si neferoase. Contabilitatea o tin singur. Am inceput sa lucrez din ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.