avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... trecere in somaj insotitor persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

trecere in somaj insotitor persoana cu handicap

Buna ziua. O mama este insotitor pt. fiica ei in varsta de 4 ani care are handicap ( s-a nascut cu gauri in inima, fiind operata de 2 ori Tg. Mures.). Ca insotitor mama primeste o suma de bani dela primaria unde are domiciliu, undeva la tara. Acum primarul doreste sa o treaca in somaj pe motiv ca primaria nu mai are fonduri, si ca peste o perioada de timp o sa o reangajeze. Si insista ca mama respectiva sa fie deacord cu aceast lucuru. O poate obliga primaria sa accepte somajul? Ce poate face, daca primaria o trece obligatoriu in somaj?. va multumesc
Cel mai recent răspuns: gigi71 , utilizator 15:31, 17 Aprilie 2015
1. Primaria nu o poate obliga sa accepte incetarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in somaj indemnizat.

2. - Dar daca persoana doreste poate sa intre o perioada in somaj indemnizat.
- Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie si la sanatate, contributiile fiind platite de Agentia de Somaj.

3. Cand Primaria va avea fonduri o poate reangaja (chiar din somaj).
Multumesc de raspuns. Dar exista si sansa ca dupa perioada de somaj(6, 9,12) luni primaria sa nu aiba fonduri si sa nu o poata o angaja. Dvs. ce sfat a-ti da?
Exista si aceasta posibilitate ca Primaria sa nu o mai poata angaja dupa somaj.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insotitor persoana cu handicap felicialuncasu felicialuncasu Buna ziua, Sunt din Botosani si v-as ruga daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Soacra mea a lucract ca insotitor pentru fiica ei de 35 ani, ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi persoana cu dizabilitati MihaelaBD12 MihaelaBD12 Buna ziua! Am un cumnat cu handicap grav si am nevoie de indrumare. Problema este urmatoarea: Cumnatul meu in varsta de 24 ani are boala G28;G40, ... (vezi toată discuția)
Somaj Iael Iael 1.Daca concedierea a fost individuala , angajatul se mai poate reincadra pe acelasi post dupa expirarea perioadei de somaj ? 2. Daca se va reangaja si firma ... (vezi toată discuția)