avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... valoare aberanta / eronata taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

valoare aberanta / eronata taxa judiciara de timbru

Sint in recurs pe vechiul cod procedura si legea taxelor cea veche din 1997.
Am primit mai demult citatia , dar stiam termenul din ecris si nu am mai verificat pe verso-ul citatiei taxa de timbru, pentru ca oricum voi solicita reducerea taxei (persoana juridica) si stiam valoarea din apel.
Acum am vazut pe versou-ul citatiei ca taxa de timbru are o valoare aberanta, de vreo 8 ori mai mare decat ceea ce am avut in apel.
Termenul de 3 zile de contestare a modului de stabilire de la art.18 din legea 146/1997 a trecut.
Totusi, nu poate fi decat o eroare, ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 12:32, 17 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
eu consider ca nu este vorba de faptul ca modul de stabilire este gresit, pentru ca este o actiune in pretentii, un singur capat de cerere, deci nu avea altceva de stabilit decat reluarea valori din apel sau 50% din taxa initiala.
consider ca este o eroare de calcul sau poate chiar o netaentie pur si simplu când s-a trecut suma pe citatie ...
daca trecea un milion de lei din eroare si eu nu am observat in trei zile, chiar inseamna ca trebuie sa platesc asa o suma enorma?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa recurs mai multe capete de cerere eugen82 eugen82 Am declarat recurs (vechiul cod procedura) intr-o actiune cu mai multe capete de cerere. Nu am contestat prin motivele de recurs decat solutia din apel cu ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru donigao donigao Buna ziua, La o cerere de chemare in judecata evaluabila in bani, in care pe langa parat a mai fost chemat si cineva in garantie (in acelasi dosar), se ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru pentru un proces popionutz popionutz exista vreo lege care stipuleaza faptul ca in cadrul unui tribunal pentru un proces (un singur capat de acuza) se plateste taxa de judecata doar o singura ... (vezi toată discuția)