avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de a vinde casa parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de a vinde casa parintilor

buna ziua .parintii mei au decedat ..tata akum 30 de ani mama acum 2 luni..noi suntem 6 frati nici unul din noi nu au acte pe casa ..in momentul de fata ..noi fratii 6 la nr ..am decis sa vintem casa cu pamantu; aferent si suma de bani sa o impartim frateste....putem vinde.casa fara sa mai dezbatem mostenirea..adik sa dam semnatura cumparatorului toti fratii ..ca suntem de acord sa vindem si nimeni nu se opune vanzarii...va multumesc
Cel mai recent răspuns: ionel69 , utilizator 16:07, 17 Aprilie 2015
Pentru a putea vinde trebuie sa fiti proprietari iar acest lucru nu se poate intampla decat daca aveti certificate de mostenitor care se obtin in urma dezbaterii succesiunii dupa ambii parinti.

Daca sunteti toti de acord cu vanzarea atunci nu mai faceti iesirea din indiviziune dar casa si terenul trebuie sa aiba cadastru si sa fie intabulate pentru a putea vinde.
Se poate vinde o mostenire in conditiile art.1.747-1.754 NCC.Chiar daca la momentul vanzarii mostenirii nu aveti certificatul de mostenitor ,veti da o declaratie la Notariat ca, acceptati mostenirea,dar trebuie sa acceptati toti mostenitorii si,apoi sa faceti cadastru si intabularea la cartea funciara a bunului imobil ce face obiectul vanzarii .
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu fratii mei pentru o mostenire pe care nu vor sa o vindem. ciprian_dragne ciprian_dragne Buna ziua, Am un litigiu cu fratii mei (3 frati mostenitori egali pe o proprietate). Nu vor cu nici un chip sa negociem o valoare pentru care se poate ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde o casa, daca un singur coproprietar din 5 nu este de acord? alinared alinared Buna ziua! Ajutati-ma cu un raspuns. Avem o proprietate la tara impreuna cu fratii mei mostenire de la parinti. Am fost 5 frati, si unul a decedat anul ... (vezi toată discuția)