avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu cu fratii mei pentru o mostenire pe care nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu cu fratii mei pentru o mostenire pe care nu vor sa o vindem.

Buna ziua,

Am un litigiu cu fratii mei (3 frati mostenitori egali pe o proprietate).
Nu vor cu nici un chip sa negociem o valoare pentru care se poate vinde proprietatea, asa ca vreau sa-mi vand doar partea mea.
Ce pasi trebui sa urmez si cu ce acte trebuie sa ma pregatesc?
Avem succesiune, intabulare si cadastru.

Cu stima,
Ciprian Dragne
Ultima modificare: Marți, 11 August 2015
ciprian_dragne, utilizator
Cel mai recent răspuns: ciprian_dragne , utilizator 16:33, 11 August 2015
Intrucat,aveti facuta succesiunea,presupun ca,s-au stabilit si cotele succesorale ce revin fiecarui mostenitor,prin stabilirea cotelor succesorale ati iesit din indiviziunea succesorala,asa ca va puteti vinde partea dvs.pe care sunteti proprietar conform certificat mostenitor.
Buna ziua,

Este dezbatuta succesiunea si cote succesorale (1/3 cote egale) dar fara indiviziune caci la data respectiva ne-am inteles (verbal desigur) ca , atunci cand vom gasi cumparator ne vom prezenta la notar cu totii. Am adus mai multi cumparatori interesati pana acum, dar ei vor mai mult . Doresc acum sa vand doar partea mea. Cum pot dezbate indiviziunea dar ei nu vor sa discutam? Daca merg in instanta, pe baza caror criterii putem dezbate/decide o indiviziune si ce se intampla mai departe daca unul dintre noi nu e de acord cu felul cum s-a facut impartirea? Am incercat toate caile amiabile de a discuta frateste problema acestei mosteniri. Ce ma sfatuiti sa fac.
Cu stima,
Ciprian Dragne

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

vinzare cota parte leusan leusan un mostenitor sa-l numim Popescu detine 3/20 partea sa dupa dezbaterea succesiunii.Intre timp moare si al doilea parinte care detinea siacesta5/20. ... (vezi toată discuția)
succesiune - buna ziua, tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ... moisetdo moisetdo Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din ... (vezi toată discuția)
Mostenire adimat adimat Buona sera, Suntem 4 frati si avem un apartament in mostenire della mama. In acest moment apartamentul este inchis pentru ca nu locuim in Romania. Moartea ... (vezi toată discuția)