avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestatie lista plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestatie lista plata

Hristos a Inviat si bun gasit!

Am trimis catre Asociatia de Locatari de care apartin o contestatie referitoare la sumele de plata pe luna curenta.
Rog sa imi spuneti cine trebuie sa semneze acest raspuns din partea Asociatiei de Locatari si daca are vreo importanta sau nu numarul de inregistrare dat acestui document?
Este suficienta o semnatura indescifrabila fara a fi mentionat numele complet?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
O zi cu spor in cele bune!
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2015
lia_liana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 17:26, 17 Aprilie 2015
Doamna, tot ce ziceti dvs. mai sus tzine de modul de organizare al asociatiei respective. Nu stiu ce discutati dvs. in AG - acolo unde va puteti prezenta proprunerile de imbunatatire a activitatii.
In mod normal, toti proprietarii pot face contestatii la orice, dar mai ales la sumele inscrise pe lista de plata. Se mai pot face greseli, care in urma unei contestatii, acestea pot fi corectate.
Deci, contestatia se face in dublu exemplar si se prezinta la administrator sau ma rog, la persoana de serviciu. Acesta inregistreaza cererea intr-un caiet de corespondenta si trece pe al doi-lea exemplar- ce ramane la emitent, un nr. de ordine si data respectiva. Poate sa semneze sau nu respectiva inregistrare - nici nu are importanta acest aspect.
Documentele, corespondenta sosita, etc. este preluata de obicei de catre presedintele as. prop. care in cazul dvs. trebuie sa va raspunda in termen de 7 zile, insa trebuie sa intelegeti ca inscrisurile in LP nu se vor modifica. Acestea raman asa cum s-au intocmit in prima faza, urmand ca functie de raspuns, sa se faca corectia acestora pe LP urmatoare.
Raspunsul trebuie semnat de catre cel care va raspunde (poate fi administratorul - adica cel care a intocmit LP) si in mod obligatoriu de catre seful sau - presedintele com. ex., eventual de catre seful com. de cenzori.
Succes!
Listele de plata sunt intocmite de catre o firma specializata. Raspunsul pe care l-am primit eu (completat de mana), contine doar o singura semnatura indescifrabila si stampila asociatiei. Nu are nici un numar de inregistrare.
|Nu e caz singular. Toata corespondenta cu asociatia de locatari e semnata de una singura persoana.
Nu caut nod in papura, dar tinand cont ca e vorba de o contestatie la sumele afisate pe lista de plata, aceste lucruri mi-au ridicat semne de intrebare.
Pai asta va spuneam. Discutati in AG a membrilor aceste aspecte. Faceti propuneri - vedeti daca si alti proprietari nu agreeaza acest mod de lucru.
Poate omul dvs. nu stie cum trebuie sa procedeze. O fi el bun gospodar, dar nu "le are" la capitolul birocratie, asa ca incercati sa-l ajutati.
Puteti aplica sintagma: nu poti, te ajutam, nu vrei, te obligam...
Oricine v-ar intocmi listele de plata, toate notificarile dvs. se vor adresa conducerii as. prop. care este obligata de lege sa va raspunda, si da, cu nume-prenume in clar, functie si semnatura.
Suntem in secolul 21, da?
Dvs ati adresat asociatiie de proprietari o contestatie la valoarea impusa in lisat de plata
Iata ce prevede legea in acest sens
HG nr 1588/2007 ART. 12
Proprietarii membri ai asociatiei, pe lânga drepturile si îndatoririle prevazute în statutul
asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:
A. Drepturi:
c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces, la cerere, la orice document al acesteia;
d)sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile
asociatiei de proprietari si, eventual, sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,
în termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie în termen de 7 zile;
Sa intarim rolul comitetului: presedintele trebuie sa va raspunda in 7 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Destituire presedinte asociatie silviu1975 silviu1975 Buna ziua, In urma reabilitarii termice, sunt 4 proprietari (din 18) care au refuzat plata revenita lor (conform cota parte indiviza) deoarece \\"ei sunt la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua acum apox. 2 luni de zile am adresat o petitie presedintelui ... eugarizan eugarizan Buna ziua Acum apox. 2 luni de zile am adresat o petitie presedintelui as. de prop. in care am contestat unele sume din lista de plata ca fiind gresite / ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli asociatie de proprietari xp-kry xp-kry Repartizeaza urmatoarele cheltuieli in cadrul unei asociatii de proprietari respecta normele legale : 1.Energie electrica- lei/pers 2.Apa rece , canal - ... (vezi toată discuția)