avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare admisa
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare admisa

daca s-a admis o contestatie la executare si s-a dispus anularea unora dintre actele de executare, sentinta este executorie? (conf art 720 indice 8 C.proc. civ)
precizez ca suntem inca in termenul de recurs...
art 300 c pr civ: recursul suspenda executarea numai in cauzele privitoare la stramutarea de hotare,....
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 02:05, 3 Iulie 2009
Dupa parerea mea numai daca se implineste termenul de recurs, si intre timp, nu s-a atacat hotararea judecatoreasca, puteti solicita emiterea acesteia cu formula de definitiva si irevocabila, si devine executorie prin aplicarea art.720 indice 9 C.pr.civ.
Va referiti la sentinta prin care s-a admis contestatia la executare? Atunci aceasta devine definitiva si irevocabila numai dupa epuizarea termenului de recurs sau dupa solutionarea recursului. Daca va referiti la sentina care deja a fost pusa in executare, ea e executorie, si executarea silita se va continua dupa ce se solutioneaza irevocabil contestatia la executare.
eu reprezint creditorul; am initiat executarea silita, debitorul a facut contestatie. contestatia s-a admis si s-a dispus anuluarea unora dintre actele de execuatre (e vb despre sume recuperate prin poprire); avand in vedere ca instanta a dispus anularea unora dintre actele de executare trebuie sa ii restituim banii debitorului sau putem astepta pronuntarea instantei de recurs (urmeaza formularea acestei cai de atac)?
Asteptati sa se pronunte instanta de recurs daca sunteti in aceasta faza de judecata! Dupa solutia acestei instante de recurs, care va fi irevocabila, veti putea sa indepliniti sau nu ceea ce s-a stailit in prima instanta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare ContSters6135 ContSters6135 Am avut o somatie de plata, ramasa definitiva si irevocabila prin respingerea cererii in anulare. Am dus-o la executor, fara a o investi cu formula executorie, ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare catalina_maria2012 catalina_maria2012 Solutie:Admite recursul, modifica sentinta, admite in parte contestatia la executare, anuleaza somatia executorului cu o suma de bani, irevocabila. Executarea ... (vezi toată discuția)
Hotarire definitiva si irevocabila baltag baltag buna seara am o hotarire definitiva si irevocabila intrun proces cu recuperarea drepturi banesti am pus executor judecatoresc si firma respectiva vazind ca are ... (vezi toată discuția)