avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil in caz de plecare temporara din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil in caz de plecare temporara din tara

Buna seara,

As dori sa va cer sfatul in ceea ce priveste doua aspecte, daca imi permiteti.
Sa va descriu putin situatia in termeni legali: am divortat la notar in luna ianuarie a acestui an, iar custodia copilului s-a stabilit de comun acord sa fie a ambilor parinti, iar sotul plateste pensie alimentara.

1. Recent am obtinut o bursa universitara de stagiatura de practica intr-o tara straina, eu nefiind angajata in acest moment ci studenta; program ce presupune plecarea mea timp de doua-trei luni (inca incerc sa primesc confirmare de ajustare a progr. la 2 luni numai). in acest timp copilul va ramane in grija bunicilor (daca tatal este de acord) si aici doresc sa va intreb ce documente trebuiesc intocmite, in cazul in care tatal copilului este de acord, si de asemenea care este procedura in cazul in care dansul nu este de acord ca micutul sa fie lasat in grija bunicilor.

Tot la acest aspect, ma intreb daca este de acord si facem formalitatile necesare, in viitor va putea el sa intoarca acest aspect impotriva mea, si pe baza faptului ca am plecat din tara doua luni sa incerce sa obtina custodia totala a copilului ?

Dar in cazul in care el pleaca din tara inaintea mea (caci asta imi spune de mult, dar nu face nimic) atunci eu voi mai fi obligata sa ii spun de plecarea mea?

2. Aspectul acesta se refera la custodia comuna a tatalui doar scriptica, deoarece, in acest moment cand copilul este mic ( 5 ani) tatal sau nu se implica deloc in cresterea si educarea lui, ci doar il viziteaza odata pe saptamana, il ia la un film, la mall, in parc...cateva ore doar, si il suna aproape in fiecare zi.
Intrebarea mea este daca pot obtine evidente ale acestui fapt, si care ar putea fi ele, (ma gandesc daca de la gradi imi pot da ceva la mana cum ca numai eu si bunica il ducem si il luam de la gradi si activitati, si niciodata tatal lui) si daca mai exista un alt mod de a dovedi ca numai eu ma ocup de copil...
Si ce sanse am ca pe aceasta baza, in timp sa cer eu custodia totala a copilului, daca ar fi posibil ?

Va multumesc mult, stiu ca este complicata situatia, dar ma intreb daca exista divort cu copii de natura mai simpla...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:35, 18 Aprilie 2015
daca tatal e de acord, nu aveti de facut nimic. Daca nu e de acord, poate cere ca minorul sa locuiasca la el.
Din ce ziceti exista in viata copilului si n-o sa puteti obtine ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea domiciliului unui minor karmeni13 karmeni13 Buna ziua, de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie copil de tata cetatean strain ( arab ) cucuricadaro cucuricadaro Buna seara , Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si pareri si o recomandare a unui avocat care a mai avut astfel de cazuri si stie cum sa actioneze , fiind vorba ... (vezi toată discuția)
Prietena la ananghie marap marap Buna seara! Am o prietena care in urma cu doi ani a divortat, divortul fiind intentat de sot dupa plecarea ei, deoarece sotul ei, fiind sofer de TIR, era mai ... (vezi toată discuția)