avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE DE URMAS PENTRU SOT SUPRAVIETUITOR
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE DE URMAS PENTRU SOT SUPRAVIETUITOR

Buna seara. Am si eu o problema in legatura cu pensia de urmas a mamei mele. Tatal meu a decedat in ianuarie 2015 si inca nu iesise la limita de varsta si avea o pensie de invaliditate de gradul 1 revizuibila cu insotitor si anume pe cuponul de pensie (569 lei plus o indemnizatie de insotitor 633 lei) si o pensie de handicap gradul 1 permanenta de 340 lei, iar mama mea care a ramas in viata are o pensie de 400 lei.Ei fiin casatoriti legitim de aproximativ 30 de ani Stiu ca pensia de urmas ar fi 50% din pensia sotului decedat DAR MA INTERESEAZA DIN CE BANI SE CALCULEAZA? PENSIA TATALUI MEU DECEDAT FIIND 569 LEI + 633 LEI INDEMNIZATIE DE INSOTITOR SI CEA DE HANDICAP 340 LEI DIN CARE DIN CELE ENUMERATE S AR CALCULA?
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:17, 17 Aprilie 2015
Jumatate din 569 lei (adica 569 / 2 = 285 lei , va primi tot 400 lei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate viomusicstudio viomusicstudio Am tot rascolit netul, chiar si acest forum si tot nu m-am lamurit. Deci pe scurt. Sufar de maladie Lobstein din nastere. Sunt incadrat definitiv in gradul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor gradul i de invaliditate Anka41 Anka41 Bună ziua,sunt persoana cu gradul 1 de handicap,fara însoțitor,primesc și pensie de urmaș(transformata in indemnizație pe cupon),am de asemeni și ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are o pers. incadrata in gradul 1 de invaliditate Pilu Pilu Buna seara, apelez la bunavointa dv. pt. a ma lamuri cu urmatoarea problema: Am o nepoata in varsta de 30 ani, incadrata in cu handicap accentuat si gradul 2 ... (vezi toată discuția)